hero
Cum sa te joci cu bebelusul tau
04-December-2024

Cu ani în urmă, când noi eram mici-mici, lucrurile stăteau cu totul și cu totul altfel.

Copiii erau strâns înfășați zile și nopți la rând. Puteau să își miște în voie doar ochii și capul. Apoi, până la vârsta de 6 săptămâni nu vedeau nimic. Când părinții se aplecau apropiindu-se de ei și zâmbeau, nu părinților le zâmbeau. Ci îngerilor. Așa se credea, așa se spunea. Puțin mai târziu, când se renunța la înfășat, bebelușii rămâneau ore timp îndelungat în paturile lor, privind în jurul lor printre barele de lemn, auzind sunetele, vocile din casă care ajungeau la ei. Îndată ce treceau cele 2 luni de concediu postnatal, cei mai mulți bebeluși erau duși la creșă sau preluați de bunicii lor.

Prea puțini copii din generația noastră au putut crește mai mult timp avându-și mamele zi de zi lângă ei.

Prea puțini părinți își urmau intuiția care îi îndemna să se joace cu bebelușii lor din primele zile de viață. Iar dintre cei care intuiau, prea puțini știau cum să se joace cu ei.

Prea puține informații despre psihologia copilului, impactul experiențelor timpurii (joacă, afecțiune, blândețe, comunicare) asupra dezvoltării creierului erau cunoscute pe atunci.

Timpul a trecut…și iată-ne aici! Părinți! Părinți de bebeluși care ne ascultăm mai mult ca oricând intuiția. Care suntem interesați de despre nevoile reale ale copiilor. Care le punem nevoile pe primul plan. Care înțelegem nevoia bebelușilor de a fi ajutați să se împrietenească, de a fi puși în contact cu lumea din jur și nu lăsați singuri în fața lumii. Care suntem dornici să ne ținem lung și în iubire copiii în brațe. Care suntem dornici să ne jucăm cu copiii lor. Dar și care întâmpinăm blocaje, frâne în a ne juca cu ei. Fie că știm prea puține jocuri adaptate particularităților de vârstă ale bebelușilor. Fie că amânăm joaca până când bebelușii mai cresc. Fie că joaca curge din punct administrativ corect, dar nu și ca trăire. Fie că…., fie că…..

Ei bine, începând cu lui 21 Mai 2018, dăm startul unei noi ediții a programului Piticoți exploratori – atelier de stimulare senzorială pentru bebeluși mici, mici (1-5 luni) în care ne vom ocupa de aceste frâne și vom descoperi cele mai potrivite și bine adaptate jocuri pentru bebeluși.

Detalii organizatorice:

Programul Piticoți exploratori este structurat în 3 sesiuni:

  1. Luni, 21 Mai, 12.00 – 13.00: Duet muzical: Ritm, rimă, mișcare și dezvoltare (stimulare auditivă/ tactilă)
  2. Miercuri, 23 Mai, 12.00 – 13.00: Atingeri îndrăznețe: texturi, senzații, emoții (stimulare tactilă) și Imagini de neuitat: chipuri, forme, culori, expresii (stimulare vizuală)
  3. Vineri, 25 Mai, 12.00 – 13.00, Familia înainte de toate: jocuri trianghiulare (pentru mami, tati și bebelușul) și Mai bun, mai încrezător: Provocarea și dezvoltarea la bebelușul tău.
  • Atelierul se desfășoară la sediul Motherhood Center – Al. Solca nr 8.
  • Este un atelier plin de expperiențe, de jocuri și informații în acord cu principiile Theraplay US, configurat și desfășurat de dr. psih. Camelia Chețu.
  • Desfășurare în grup. Maximum 4 bebeluși împreună cu mami/ tati/ mami & tati
  • Preț: 200 lei (sunt incluse toate cele 3 sesiuni)
  • Înscrieri: office@motherhood.ro
  • Detalii suplimentare: www.motherhood.ro

Camelia Chetu

Medic psiholog gravide si pediatrie

Viziunea Cameliei este aceea de a crea impact pozitiv în viețile celor cu care interacționează.

chetu.camelia@gmail.com

CONTACTEAZA-NE

Completeaza acest formular de contact, iar noi vom reveni catre tine in decurs de 24 ore.