Servicii

Curs de puericultură. Ai grijă de bebelușul tău!
3-4 Martie 2018, 24-25 Februarie 2018

De ce curs de puericultură? Învață cum să ai grijă de bebelușul tău și beneficiază de ates...

Detalii
Înscrie-te
Curs de puericultură. Ai grijă de bebelușul tău!

De ce curs de puericultură? Învață cum să ai grijă de bebelușul tău și beneficiază de atestatul de puericultură pentru tați.

# curs de puericultură
# atestat de puericultură pentru tați

De ce curs de puericultură? Învață cum să ai grijă de bebelușul tău și beneficiază de atestatul de puericultură pentru tați

Dragi părinți,

Cele nouă luni de așteptare vor trece repede și în curând vă veți ține copilul în brațe pentru prima dată. Și, după cum bine știți, bebelușul vine fără instrucțiuni de folosire. O să primiți, cu siguranță, sfaturi și opinii, pentru că toată lumea se consideră în măsură să vă învețe. Nu uitați însă, că aveți nevoie de un specialist care să vă ajute să identificați reperele esențiale ale aventurii ce urmează să înceapă. 

Alegeți să fiți pregătiți pentru a îi oferi toată grija, răbdarea și dragostea atât de importante pentru dezvoltarea lui sănătoasă. Participați la cursul interactiv de puericultură, prin care veți intra ca printr-un portal în lumea bebelușilor și proaspeților părinți.

Cursul nostru de puericultură este fundamentat pe principiul Learning by doing!, Veți învăța într-un mod practic, care sunt particularitățile fiziologice ale nou-născutului, în ce fel funcționează diferit de noi adulții, cum să îl țineți în brațe, să îi schimbați scutecele, să îl hrăniți (alăptare), să îi faceți baie, toaleta de după baie, masaj, să îi descifrați plânsetul și să îl stimulați senzorio-motric adecvat.

(drd. psih. Camelia Chețu & dr. pediatru Amelia Dan)

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor, dorințelor și temerilor dvs. privind îngrijirea nou-născutului, am configurat două variante de Curs de Puericultură.

CURS DE PUERICULTURĂ BASIC (durata 3 ore)

Durată curs: 3 ore
– Preț: 130 lei/ persoană, 150 lei/ cuplu
– Recomandat proaspeților părinți al căror bebeluș s-a născut deja iar tatăl are nevoie rapid de atestatul de puericultură, viitorilor părinți care sunt la al doilea copil, care se află în ultimele 2-3 săptămâni de sarcină sau pe care îi avantajează data calendaristică a cursului (indiferent de numărul de săptămâni de sarcină)

Structură tematică:

– Manevrarea nou-născutului: Cum îl ținem pe bebeluș în brațe
– Schimbatul nou-născutului: scutecul de unică folosință
– Îmbrăcatul și dezbrăcatul nou-născutului
– Hrănirea nou-născutului: Alăptare
– Relația cu nou-născutul: Principii și jocuri de stimulare senzorială a bebelușului

Se finalizează cu acordarea imediată a atestatului de puericultură pentru tați! Atestatul emis este în conformitate cu prevederile Legii 210/1990 și nu necesită parafe suplimentare!

CURS DE PUERICULTURĂ EXTINS (durata 7 ore/ weekend)

Durată curs: 7 ore – structurate în două întâlniri a câte 3h jumătate: sâmbătă și duminică (orele 09.30 – 13.00)
– Preț: 170 lei/ persoană, 250 lei/ cuplu
Recomandat viitorilor părinti, bunicilor și bonelor care își doresc să se pregătească consistent practic și informațional în ceea ce privește îngrijirea bebelușului din punct de vedere fizic și psihoemoțional.

Structură tematică:

– Particularitățile fiziologice ale nou-născutului: În ce fel bebelușul funcționează diferit de noi, adulții? Care sunt semnalele de alarmă privind starea bebelușului?
– Manevrarea nou-născutului: Cum îl ținem pe bebe în brațe
– Schimbatul nou-născutului: scutecul de unică folosință
– Îmbrăcatul și dezbrăcatul nou-născutului
– Baia
– Toaleta de după baie: îngrijirea ochilor, bontului ombilical, dezobstrucția nazală (aspiratul nasului), toaletarea organelor genitale.
– Hrănirea nou-născutului: Alăptare (Când? Cum? Cât? și mai ales De ce?)
– Relația cu nou-născutul: Principii și jocuri de stimulare senzorială a bebelușului – Cum ne jucăm cu bebelușul astfel încât să crească în siguranță emoțională și să își dezvolte cât mai eficient potențialul de care dispune? Depresia post-partum: Mit sau realitate?!

– Se finalizează cu acordarea imediată a atestatului de puericultură pentru tați! Atestatul emis este în conformitate cu prevederile Legii 210/1990 și nu necesită parafe suplimentare!

Întreaga structură tematică este abordată într-o manieră dinamică, interactivă și foarte practică! 

 

Gimnastica Prenatală
Luni, Miercuri, Vineri
10:00 - 20:00

Gimnastica Gravidei. La Motherhood Center, poți accesa programul de: - gimnastică prenatală...

Detalii
Înscrie-te
Gimnastica Prenatală

Gimnastica Gravidei.

La Motherhood Center, poți accesa programul de:

– gimnastică prenatală de grup (clasă) – vei întâlni alte gravide cu care te poți împrieteni împărtășindu-vă reciproc bucuria sarcinii de la o lună la alta, temerile privind nașterea, încântarea primelor cumpărături pentru bebe etc. Varianta de clasă se bucură de suport motivațional din partea grupului ajutându-te să fii perseverentă în a urma programul de gimnastică.

– gimnastică prenatală individuală – este ca și cum ai avea instructor personal. Această abordare este foarte apreciată în America, Europa și la foarte mare modă în rândurile vedetelor. Heidi Klum, Meg Ryan, Melanie Griffith, Claudia Shiffer sunt numai câteva dintre celebritățile mondene care au optat pentru gimnastica prenatală individuală. Confidențialitatea, atenția exclusiva a instructoarei, personalizarea programului de gimnastică sunt numai câteva dintre beneficiile acestei alternative.

Programul de Gimnastică Prenatală Individuală este recomandat mai ales gravidelor indiferent de numărul de săptămâni de sarcină, cu sau fără afecțiuni asociate ( ex: patologia coloanei vertebrale, diabet gestațional, etc.), gravidelor care se pregătesc pentru a doua naștere/ după o primă naștere prin cezariană (VBAC – Vaginal Birth After Cesarean) sau/ și gravidelor care se află în ultimele 6 săptămâni de sarcină și care se pregătesc pentru o naștere naturală.

MASAJ PRENATAL
Luni, Miercuri, Vineri
10:00 - 20:00

Masajul prenatal face sarcina mai ușoară. Masajul pentru gravide te ajută să te simți mai bine ...

Detalii
Înscrie-te
MASAJ PRENATAL

Masajul prenatal face sarcina mai ușoară. Masajul pentru gravide te ajută să te simți mai bine fizic și emoțional în timpul sarcinii.

Dacă ar fi să edităm o listă cu drepturile gravidei, în mod sigur pe prima poziție am trece Masaj Prenatal. Cunoscând impactul sarcinii asupra organismului matern, precum și nevoia acută de relaxare fizică și emoțională, convingerea noastră este că orice gravidă are dreptul la masaj prenatal. Pe măsură ce sarcina avansează și fătul se dezvoltă, volumul uterului crește cu rapiditate și ajunge până la finalul perioadei prenatale cel mai mare organ din corpul gravidei. O dată cu această dinamică a volumului uterului, au loc numeroase alte mutații fiziologice: vezica urinară, intestinele, stomacul sunt cu toate presate, iar coloana vertebrală susține o greutate corporală din ce în ce mai mare. Prin urmare, în sarcină, corpul gravidei trebuie să se adapteze frecvent și rapid acestor schimbări, ceea ce aduce cu sine o stare de oboseală și dureri la nivelul spatelui sau membrelor.

Prin masaj prenatal, amplitudinea acestor disconforturi specifice sarcinii scade și starea de bine fizică și emoțională se instalează rapid. Și da! în ciuda implicațiilor fiziologice specifice, sarcina chiar poate fi savurată! Tu cum ai vrea să trăiești sarcina?

 

 

 

Reflexoterapia pentru gravide și mame relaxate și fericite
Marti
13:00 - 19:00

Sarcina este o experiență cu totul și cu totul specială, un compozit complex de trăiri emoțion...

Detalii
Înscrie-te
Reflexoterapia pentru gravide și mame relaxate și fericite

Sarcina este o experiență cu totul și cu totul specială, un compozit complex de trăiri emoționale, gânduri și întrebări care vin iar și iar în minte, stări fizice și tot soiul de pregătiri.

CURS LAMAZE: Pregătește-te pentru naștere!
30 Ian, 1 Febr. 2018 (17.00 - 20.00)
17:00 - 19:30

Pregătirea cu privire la Sarcină și Naștere a făcut dintotdeauna parte din preocupările viitor...

Detalii
Înscrie-te
CURS LAMAZE: Pregătește-te pentru naștere!

LamazePregătirea cu privire la Sarcină și Naștere a făcut dintotdeauna parte din preocupările viitorilor părinți. Cu ceva timp în urmă, pregătirea consta în a chema o moașă sau un doctor, sfaturi de la alte femei referitoare la naștere, în genere în trecerea informației de la o femeie la alta.

Belly Dance pentru gravide
Miercuri
18:00 - 19:00

Prin ritmul și mișcările sale fluide și armonioase, Belly Dance este cunoscut în lumea occident...

Detalii
Înscrie-te
Belly Dance pentru gravide

Prin ritmul și mișcările sale fluide și armonioase, Belly Dance este cunoscut în lumea occidentală mai ales ca dans al senzualității și feminității.

Gimnastica Bebelusului
Luni, Miercuri, Vineri
09:00 - 18:00

Cum îl ajută gimnastica bebelușului pe copilul tău să se dezvolte sănătos din primele zile de...

Detalii
Înscrie-te
Gimnastica Bebelusului

Cum îl ajută gimnastica bebelușului pe copilul tău să se dezvolte sănătos din primele zile de viață? Gimnastica și masajul pentru bebeluși sunt un mod de a fi.

MASAJUL BEBELUȘULUI
Luni, Miercuri, Vineri
09:00 - 18:00

Dintre toate simțurile umane, atingerea este și rămâne și cel mai important simț pentru ființ...

Detalii
Înscrie-te
MASAJUL BEBELUȘULUI

Dintre toate simțurile umane, atingerea este și rămâne și cel mai important simț pentru ființa umană din prima zi de viață pe tot parcursul ei.

Imediat ce se naște, bebelușul se așează singur într-o poziție de apărare și încordare, așezându-și brațele și picioarele sub burtică, în timp ce capul este într-o parte. Aceasta este o poziție pe care a deprins-o încă din uter și care îi dă sentimentul siguranței.

GIMNASTICĂ ÎN APĂ PENTRU BEBELUȘI
Miercuri
12:00 - 17:00

 A face gimnastică în apă pentru bebeluși, curând după naștere, este modalitatea ideală pen...

Detalii
Înscrie-te
GIMNASTICĂ ÎN APĂ PENTRU BEBELUȘI

 A face gimnastică în apă pentru bebeluși, curând după naștere, este modalitatea ideală pentru ca ei să se adapteze la mediul extrauterin. Prin programul de gimnastică în apă pentru bebeluși, copiii vor avea, nu doar un corp mai puternic, ci și un creier mai bine stimulat.  Când se mișcă în apă, toate simțurile lor (văz, auz, tactil, proprioceptiv, miros, gust etc.) sunt activate.

Din punct de vedere motric, pe uscat nou-născuții poate face foarte puține activități fizice.  Când urmează programul de gimnastică în apă pentru bebeluși, ei se relaxează și se bucură de libertate deplină de mișcare. Pentru că au trăit luni bune experiența mișcării în mediul acvatic (lichidul amniotic) în uterul matern, creierul lor deține și deci, poate face uz de această experiență valorizând-o acum, în mediul extrauterin.

A învăța înotul este o funcție invers proporțională în raport cu vârsta. Copiilor le este mai ușor să învețe să înoate la patru ani decât la șase ani, la un an decât la doi ani. Nou-născuții de fapt, știu deja cum să înoate. Ca părinți, este nevoie doar să credeți în oportunitatea ca ei sa exerseze cu încredere ceea ce au învățat încă din pântece.

 

Masaj pentru bebeluși ” Nani, nani, puiul mamii!” –
5 Dec. 2017
12:30 - 13:30

Masaj pentru bebeluși  Cei mai mulți părinți se plâng de problemele de somn pentru bebeluș...

Detalii
Înscrie-te
Masaj pentru bebeluși ” Nani, nani, puiul mamii!” –

Masaj pentru bebeluși 

Cei mai mulți părinți se plâng de problemele de somn pentru bebeluși. Cum pot tehnicile de masaj pentru bebeluși să îi ajute să adoarmă mai uşor? Odată ce bebelușul se naște, începe – pentru mulți părinți, o întreagă aventură cu somnul. Fie bebelușul adoarme greu, fie se trezește din somn frecvent, atât ziua, cât și noaptea, fie nu doarme ziua, dar doarme noaptea, deși este foarte mic. Când nu doarme, știm cu toții ce urmează: Nici lui și nici părinților săi nu le mai convine absolut nimic. Devin mai reactivi, mai irascibili, tonul verbal capătă nuanțe mai dure și nerăbdătoare, gesturile și atingerile își pierd din blândețe. Toată lumea din casă funcționează la 230V!

Poate că îți sună deja cunoscut, poate că și tu ești extenuată și ai nevoie de un pic de timp doar pentru tine. În plus, acum pentru că deja e toamnă și este mai răcoare, ziua mai scurtă, noaptea mai lungă, pot apărea schimbări vizibile în ceea ce privește somnul. Poate că nouă, adulților, ni se par normale aceste schimbări, dar bebelușii încă nu au formată această experiență și devin mai agitați, pentru că nu își dau seama de ce li se întâmplă toate acestea! Și plâng, și se agită, și nu mai dorm, și nu mai au chef să mănânce, și tu nu știi ce să mai faci!

Vestea cea bună este:  La Motherhood Center găsești soluții care te ajută fix când ai nevoie!

Nani, nani, puiul mamii!
– este cel mai nou atelier destinat bebelușilor (1 lună – 1 an) marca Motherhood Center în care vei învăța strategii concrete, atingeri și mișcări eficiente pe care le poți pune îndată în practică ori de câte ori ai nevoie să îl ajuți pe copilașul tău să se relaxeze și să adoarmă. Este un atelier interactiv, funcțional, aplicativ, fundamentat pe principiul Learning by Doing și are în centrul său practici validate specifice reflexoterapiei pentru bebeluși.

De ce reflexoterapie? poate te întrebi.
Ei bine, două argumente sunt aici imbatabile: unul se referă la importanța atingerii și contactului fizic, iar celălalt se referă la resursele speciale amprentate în talpa copilului, încă din primele sale zile de viață. Știai că talpa lui conține tot atât de multe și importante zone receptive ca gura sau palmele lui?

STIMULAREA SENZORIALA PENTRU BEBELUSI
15, 17, 22 Ian. 2018
12:30 - 13:30

Stimularea senzorială pentru bebeluși este una dintre cele mai plăcute povești de familie. Instr...

Detalii
Înscrie-te
STIMULAREA SENZORIALA PENTRU BEBELUSI

Stimularea senzorială pentru bebeluși este una dintre cele mai plăcute povești de familie. Instrumentarul său este compus din culori, forme, atingeri, mișcări, dans, sunete, muzică, ritmuri, rime și emoții. Puține lucruri sunt la fel de semnificative și pline de emoție ca a face parte cu spirit jucăuș din copilăria copilului tău.

Poate că ai observat deja, cum bebelușul tău este prezent la tot ce se întâmplă în jurul lui, la chipuri și zâmbete, la jucării, sunete și atingeri. Atât de mic și totuși, atât de prezent. Asta se întâmplă pentru că deși are doar câteva luni de viață, în cadrul afectiv și stimulator pe care voi, părintii, îl creați, ființa lui beneficiază de un imens potențial de dezvoltare.

Cercetările din domeniul neurologiei (D. Siegel) arată că din perioada intrauterină și până la vârsta de 3 ani, dintre cele două emisfere cerebrale, dominantă este emisfera dreaptă. Așadar, pentru a crește un copil sănătos și fericit, interacțiunea cu el din primii ani de viață sunt sub semnătura procesului de stimulare senzorială pentru bebeluși.

Bebelușii învață prin simțurile lor! Nu înseamnă nicidecum că trebuie să îi bombardăm sau copleșim cu stimulare senzorială. Este un proces natural, armonios și atent dozat.

Deprivarea senzorială, la fel ca stimularea senzorială pentru bebeluși realizată inadecvat sau excesiv pot avea un impact major asupra dezvoltării lor, relației cu părinții, dar și cu ceilalți.

CURS PRIM AJUTOR
18 Noiembrie 2017
10:00 - 12:30

Acordarea Măsurilor de Prim Ajutor Copiilor 0-5 ani Recomandat viitorilor părinți, părinților,...

Detalii
Înscrie-te
CURS PRIM AJUTOR

Acordarea Măsurilor de Prim Ajutor Copiilor 0-5 ani
Recomandat viitorilor părinți, părinților, bunicilor, bonelor, personalului

Masaj postnatal
Luni, Miercuri, Vineri
09:00 - 20:00

Departe de trafic, de zgomot si agitatie, la MotherHood Center masajul gravidei se face pe tonalitat...

Detalii
Înscrie-te
Masaj postnatal

Departe de trafic, de zgomot si agitatie, la MotherHood Center masajul gravidei se face pe tonalitati de jazz, blues si ragtime, intr-o incapere calduroasa, mobilata in accente clasic-elegante.

Gimnastică postnatală
Luni, Miercuri, Vineri
09:00 - 18:00

Imediat dupa nastere, corpul mamei incepe usor-usor să se recupereze dupa solicitarile sarcinii si ...

Detalii
Înscrie-te
Gimnastică postnatală

Imediat dupa nastere, corpul mamei incepe usor-usor să se recupereze dupa solicitarile sarcinii si nasterii. Insa, normalitatea la care revine corpul este diferita de cea de dinainte de sarcina.