A fi părinte este o experiență veche și de ordinară și totuși, o experiență atât de unică, de nouă, de particulară. De mii de ani, oamenii devin părinți, își îngrijesc și cresc copiii. Chiar dacă în scădere, potrivit INS, numai în anul 2020, numărul născuţilor-vii înregistraţi la oficiile de stare civilă din România a fost de 178,63 mii bebeluși.

După 13 ani de structurat, adaptat și susținut sute de ediții de cursuri de puericultură și implicit, tot atâtea întâlniri cu mii de viitori părinți entuziasmați, responsabili, curioși, hotărâți, dar și cu îndoieli, cu frici și cu informații contradictorii, ne-a devenit tot mai clar și direct de la sursă ce anume au cel mai si cel mai mult nevoie  să știe despre îngrijirea bebelușului.

Fără îndoială că pe piață există o cantitate uriașă de informații privind nevoile unui nou-născut. Sunt informații care vin de prieteni, membrii familiei, vecini, colegi și specialiști – medici de familie, neonatologi, pediatri, psihologi, kinetoterapeuți etc. Pot fi informații fundamentate pe experiențele personale, subiective ale celor din jur, pe ce (nu) a mers și funcționat în cazul lor, în relație cu copilul lor, și pot fi informații obiective, fundamentate pe știință, pe cunoaștere, pe practică medicală și psihologică riguroasă. Nu de puține ori, viitorii părinți găsesc copleșitoare și inconsistente toate aceste informații care vin înspre ei și față în față cu ele, trăiesc confuzie, teamă, neputință ori/ și frustrare.

Pornind de la premisa că resursele, abilitățile, deprinderile, cunoștințele și experiența constituie elemente fundamentale pentru asigurarea dezvoltării psihofiziologice sănătoase a copiilor, viitorii părinți simt nevoia să se pregătească cu responsabilitate pentru asumarea acestui nou rol. În acest sens, vor să știe:

  • în ce fel nou-născutul este și funcționează diferit de noi, adulții și cum pot ei să aibă grijă de el, astfel încât să se dezvolte sănătos și să îl protejeze de pericole;
  • care sunt nevoile și particularitățile de dezvoltare psihoemoțională ale nou-născutului și cum să le satisfacă prompt și adecvat;
  • cum să își dea seama despre ce este vorba în plânsul copilului, cum să îl liniștească atunci când plânge, păstrându-și totodată siguranța interioară;
  • cum să îl hrănească, să îl adoarmă, să îl țină în brațe, să îi facă baie și toaleta de după baie;
  • cum să se joace cu bebelușul, cum să îl pună în contact cu cei din jur, cu animalele de companie, cu stimulii din apropierea lui.

Toate aceste informații și practici sunt aduse, explicate, demonstrate de specialiști (medic pediatru și psiholog) într-o manieră structurată, obiectivă, clară și corectă, într-un cadru plăcut și profesional prin cursul de puericultură by Motherhood Center.

Detalii organizatorice:

Următoarea ediție se va desfășura online (live, Zoom) în weekendul 13 Noiembrie (partea I) și 14 Noiembrie (partea a II-a), de la 09.30 la 11.30. 

Înscrierile sa fac prin: email - office@motherhood.ro, - formular înscriere www.motherhood.ro. Preț individual/ cuplu: 170 lei. 

În urma participării la acest curs, se eliberează atestat de puericultură pentru tați conform Legii 210/ 1990.

Părinții cu un nivel de cunoaștere, înțelegere și mentalizare vis-a-vis de bebelușii lor știu cum să prevină accidentele și afecțiunile lor, au case mai sigure astfel încât micii exploratori să le bată în lung și lat în siguranță, îi angajează în activități senzoriale de înaltă calitate, au așteptări mai realiste de la ei și construiesc relații mai sănătoase cu copiii comparativ cu părinții care au nivel scăzut de cunoaștere, înțelegere și mentalizare. Și știm că e perimată deja această exprimare, dar o spun studiile.

Ai grijă de bebelușul tău!