Sarcina este o experiență cu totul și cu totul specială, un compozit complex de trăiri emoționale, gânduri și întrebări care vin iar și iar în minte, stări fizice și tot soiul de pregătiri. Procesul dezvoltării fetale, creșterea uterului, aportul de kilograme, mărirea sânilor, schimbarea centrului de greutate sunt numai câteva din schimbările fiziologice specifice sarcinii. Statistici generale agreate confirm că:
  • 75% dintre gravide suferă de grețuri,
  • mai mult de 50% se confruntă cu retenția de apă,
  • majoritatea suferă de constipație și oboseală.

Una dintre cele mai sigure, naturale și cunoscute modalități de a ajuta organismul să își găsească propriul echilibru este reflexoterapia. Cu o istorie lungă în spate, reflexoterapia susține starea de bine a gravidelor. Sesiunile de reflexoterapie pot începe după primul semestru de sarcină, se pot desfășura o dată sau de două ori/săptămână și generează o stare de relaxare la nivelul întregului organism.

Desfășurat pe parcursul sarcinii, masajul prin reflexoterapie ajută considerabil la ameliorarea disconfortului musculoscheletal, migrenelor, stărilor de greață, insomniei, constipației și arsurilor stomacale, favorizând starea de bine a gravidelor. Pentru proaspetele mame, reflexoterapia este un ajutor fantastic, cu atât mai mult cu cât există dovezi științifice că facilitează producerea de lapte în cantități mai mari.

Pe de altă parte, noile mămici trec prin schimbări majore la nivel hormonal, făcându-le foarte vulnerabile în fața stresului și anxietății, doi factori care influențează semnificativ alăptatul, sistemul imunitar și întregul lor metabolism. Lipsa somnului atât de prezentă în primele zile, săptămâni și chiar luni din viața proaspetelor mămici le face să se simtă pe bună dreptate, extenuate și frânte de oboseală, irascibile și neputincioase.

Reflexoterapia este ca atunci când știi să lucrezi la tastatura computerului cunoscând ce poate face exact fiecare tastă. Imaginează-ți talpa asemeni unei tastaturi la nivelul căreia simpla atingere a unor puncte reflexogene precise - “taste” de către specialist îți poate diminua disconforturile resimțite în diferite zone ale corpului, ajutându-te să te simți cât mai bine în corpul tău, cât mai relaxată și odihnită, dar și plină de energie.

Program: Marti : 13.00 - 19.00.

Preț: 70 lei/ ședința (50 min.)

250 lei/ 4 ședințe

400 lei/ 8 ședințe

Instructor:Ioana Teodorescu

Specialist reflexoterapie