Ori de câte ori îi atingi cu tandrețe pielea, receptorii de la nivelul zonei respective transmit mesaje de relaxare către creierul său. Având în vedere faptul că în primul an de viață, copilul realizează cele mai multe achiziții psihomotrice și că se dezvoltă cu rapiditate, impune anumite exigențe specifice realizării masajului bebelușului. Cu alte cuvinte, într-un fel se face masaj nou-născutului, într-un fel se face masaj bebelușului de 3 luni, în alt fel se face bebelușului de 5 luni și așa mai departe. Fiecare etapă de dezvoltare psihomotrică aduce cu sine alte manevre de masaj perfect adaptate particularităților sale.

Atelierul se desfășoară pe parcursul a trei sesiuni, fiecare sesiune având o durată de 50 minute. În fiecare sesiune, vei deprinde tehnici de masaj pentru bebeluș specifice fiecărei zone corporale în parte.

La acest atelier poți participa dacă ești:
gravidă
mămică/ tătic
bunică
bonă
altele (ex.: kinetoterapeut, student, medic rezident etc.)

Studenții pot participa gratuit. Pentru că locurile sunt limitate, vor avea acces numai în urma transmiterii unei scrisori de motivație la office@motherhood.ro și a unui interviu telefonic.

”Există numeroase dovezi științifice care ne arată faptul că există o legătură strânsă între atingere și răspunsul la stres: cu cât mai mult contact prin atingere primește un copil, cu atât mai probabil că va fi mai calm și mai încrezător ca adult. Asta se întâmplă deoarece contactul fizic ajută la reglarea sistemului de răspuns la stres al sistemului nervos care, fără această reglare, poate deveni în mod automat hipersensibil. Astfel, poate fi foarte greu pentru copil, pe măsură ce se maturizează, să se calmeze singur când se simte stresat.” (Sunderland, 2006).

Acest atelier este pentru tine și bebelușul tău dacă...
vrei să cunoști și să îți însusești corect și practic (Learning by doing) tehnicile de masaj specifice fiecărei părti a corpului bebelușului;
simti nevoia să faci parte dintr-un grup cald format din alte mămici ca și tine, cu bebelușii lor;
vrei să faci mai mult pentru bebelușul tău ajutându-l să se dezvolte armonios;
bebelușul tău s-a născut prematur, subponderal, din sarcină multipla (gemeni, tripleți etc.) sau este mai lent în realizarea achizițiilor psihomotrice;
vrei să știi cum să îi îndepărtezi durerea în caz de colici, creșterea dinților sau să îl liniștești pentru a se odihni mai bine;
îți dorești să înveți să comunici cu copilul tău și dincolo de cuvinte.

PREȚ: 200 lei/ atelier masajul bebelușului (3 sesiuni)*

*) Nu pot fi cumpărate sesiuni separate din modulul specific atelierului. Dacă preferați astfel de sesiuni, vă invităm să optați pentru sesiuni individuale de masajul și gimnastica bebelulului sau, după caz, kinetoterapia bebelușului.

În măsura în care ați început acest atelier și nu puteți ajunge la una dintre întâlnirile programate în desfășurătorul său, vă asigurăm că va fi reprogramată în confomitate cu agenda de lucru a centrului, precum și cu programul dvs.

Instructor:Madalina Ciucă

Kinetoterapeut