A îi crea ocazii de a face mișcare în apă, curând după naștere, este modalitatea ideală pentru ca bebelușul tău să se adapteze la mediul extrauterin și să se dezvolte sănătos. Va avea astfel, nu doar un corp mai puternic, ci si un creier mai bine stimulat căci mișcându-se în apă, toate simțurile sale (văz, auz, tactil, proprioceptiv, miros, gust etc.) sunt activate.

Imediat după naștere, din punct de vedere motric, bebelușul poate face foarte puține activități fizice, cu excepția momentelor când le face în apă, unde corpul său se relaxează și se bucură de libertate deplină de mișcare. Pentru că a trăit luni bune experiența miscării în mediul acvatic (lichidul amniotic) în uterul tau, creierul său deține și deci, poate face uz de această experiență valorizând-o acum, în mediul extrauterin.

Adresabilitate

Programul de Gimnastică în apă pentru bebeluși se adresează copiilor cu vârsta între 1 lună și 6 luni, fiind special configurat pentru a răspunde particularităților psihomotrice de vârstă și individuale.

- Forma de desfășurare pe care o are Programul de Gimnastică în apă pentru bebeluși Piticoți Înotători este jocul acvatic.
- Fiecare ședință începe cu jocuri de încălzire și mobilitate, de pregătire a bebelușului pentru contactul cu apa. În felul acesta, asigurăm o tranziție lină de la repaus la mișcare pentru bebe.
- Îndată ce bebelușul este gata să intre în apă, începe cu adevărat marea lui bucurie și distracție: joaca și mișcarea în apă. După luni bune de plutire în lichidul amniotic din pântecele tale, nou-născutul poate în sfârșit, să își exerseze din nou abilitatea lui naturală de a se mișca în apă. În această etapă a ședinței de gimnastică în apă sunt introduse treptat, cu grijă și cu multă îndemânare exercițiile și activitățile acvatice de tipul plutirii, stropirii, imersiei, scufundării etc., toate într-un ritm și o formă adaptate bebelușului tău. De obicei, această suită de exerciții acvatice au o durată de aproximativ 25-30 minute, în funcție de vârsta și disponibilitatea lui.
- Păstrăm pentru final un interval magic de 15 minute de gimnastică și masaj pentru desfășurate pe masa de masaj. Asigurăm astfel, trecerea de la ritmul intens și energic al mișcărilor din mediul acvatic la un ritm mai calm și liniștit.
- Întreaga structură și modalitate de desfășurare a Programului de Gimnastică în apă pentru bebeluși by Motherhood Center acoperă într-o manieră complexă și perfect adaptată procesul stimulării lor senzoriomotrice.

- Atingerea pielii prin intermediul apei și nu numai stimulează producția hormonului de creștere, ajutând la dezvoltarea sistemului circulator și muscular ale bebelușului tău.
- Apa reprezintă mediul ideal pentru exerciții și relaxarea bebelușului, iar imersiile în apă ajută circulația sanguină și limfatică, îmbunătățindu-se schimburile metabolice și având efecte benefice atât pishice, cât și fizice asupra creșterii și dezvoltării.
- Contactul timpuriu cu apa susține dezvoltarea acelor conexiuni cerebrale care sunt stimulate prin plutirea corpului sau stropirea feței (stimulează nervii periferici) și scufundarea care prin actul reflex de apnee (reflexul de scufundare – oprirea respirației prin închiderea căilor respiratorii în timpul scufundării), crește capacitatea pulmonară.
- Prin dezvoltarea funcțiilor motorii, respirația devine mai adâncă, regulată și matură, ceea ce ajută copilul să producă sunete, astfel încât îmbunătățește comunicarea și dezvoltarea ulterioară a limbajului.
- Se observă repede efecte evidente care țin de aparatul locomotor, stimularea sistemelor de reglare neuroendocrină și a celui imunitar.
- Combinația de gimnastică acvatică și masaj tonifică și relaxează cu blândețe corpul bebelușului tău. Împreună pot fi considerate forme terapeutice de joacă, recuperare și dezvoltare.
- Prin programul Gimnastică în apă pentru bebeluși – Piticoți Înotători veți fi initiați cu răbdare și profesionalism de către specialiștii Motherhood Center în a consolida relația bebelușului cu apa și acasă, întărind astfel, legătura dintre voi.

Detalii tehnice și organizatorice: - Programul Gimnastică în apă pentru bebeluși este configurat și desfășurat de către un instructor - kinetoterapeut specializat în gimnastică acvatică a bebelușului mic.
- Ca părinte, este necesar să fii lângă copilul tău pentru a te implica în desfășurarea programului de gimnastică în apă, arătându-i cât de mult îți place să te joci cu apa și cât de încântat ești de reușitele lui.
- Gimnastica acvatică se desfășoară într-un bazin umplut cu apă caldă de 35 grade C și o temperatură ambientală de 25-26 grade C. Programul se desfășoară exclusiv individual, în apă intrând doar bebelușul, nu și instructorul sau părintele. Manevrarea bebelușului se face din exterior, de pe marginea bazinului, de către instructor. Apa se schimbă dupa finalizarea fiecărui program de gimnastică, deci, după fiecare copil, iar bazinul este dezinfectat. Numai în felul acesta putem respecta cele mai înalte exigente de igienă pe care ni le-am propus pentru a ocroti sănătatea bebelușului tău. Toate aceste coordonate sunt stabile și exigent monitorizate.
- Mediul ambiental în care se desfășoară Programul de Gimnastică în apă pentru bebeluși
– Piticoți Înotători by Motherhood Center este unul construit special în acest sens, beneficiind de standarde foarte riguroase de igienă, de un design absolut încântător, de elemente si accesorii ludice pentru bebeluși.

Principalele contraindicatii tin de:

 
  • Stări febrile
  • Procese inflamatorii active
  • Afecțiuni infecto-contagioase
  • Afecțiuni hemoragice
  • Afecțiuni cardio-vasculare
  • Afecțiuni pulmonare etc


Înscrieri: office@motherhood.ro, tel. 0721 608 096

1 ședință: 120 lei
Abonament 4 ședințe: 420 lei

Instructor:Madalina Ciucă