Programul de gimnastică postnatală - Program dedicat vindecarii corpului dupa sarcina si nastere Pentru starea de bine a mamei

Imediat dupa nastere, corpul mamei incepe usor-usor să se recupereze dupa solicitarile sarcinii si nasterii. Insa, normalitatea la care revine corpul este diferita de cea de dinainte de sarcina. Pentru a putea proteja nouă viata, corpul se adapteaza prin modificari progresive care tin de forma dar, si mai important, de functie, modificari ce se resimt mai ales postpartum. Astfel, in timpul sarcinii o greutate serioasa este pusa pe coloana ta vertebrala de fatul si sanii care cresc cu rapiditate de la o luna la alta. Dupa nastere, postura ta este usor aplecata, acordandu-se bebelusului in timpul alaptarii. In plus, a-ti tine bebelusul in brate cand greutatea lui corporala creste intr-un ritm accelerat este din nou o provocare pentru spatele tau. La nastere are doar 3-4 kilograme, pe la 6 luni aproximativ 8-9 kilograme, pentru ca la doar la finalul primului sau an de viata sa cantareasca undeva intre 10-11 kilograme. Crezi ca-i usor? Numai cine nu are copil nu stie cat de bine trebuie sa te tii fizic pentru a face fata tuturor acestor solicitari.

A nu le acorda atentie genereaza probleme complexe: dureri pelviene, incontinenta urinara, modificarea coloanei vertebrale (cocoasa, coloana in S, discopatie lombara etc.), cu dureri infioratoare si nu numai. Acestea nu sunt aspecte normale ale procesului de imbatranire! Ele pot fi tinute departe prin consientizarea s educarea musculaturii implicate printr-un program special exercitii si un mod corect de activare.

Obiectivele Programului Gimnastica Postnatala by MotherHood Center:

1. Recuperarea functionarii optime a zonelor cheie ale corpului: musculatura abdominala si musculatura planseului pelvin. Cand acesti muschi sunt slabi se produc dezechilibre privind alinierea coloanei vertebrale si a bazinului. Exercitiile vor preveni riscul de aparitie a unor disfuncționalitati ca: incontinenta urinara, prolaps de organe, durere pelvina sau durere lombara.

2. Recuperarea formei de altadata sau a unei forme noi, pe care corpul tau nu a cunoscut-o niciodata pana acum si care te va face sa te simti din ce in ce mai increzatoare si atragatoare in si cu el.

3. Constientizarea unei posturi corecte a corpului si antrenarea musculaturii care să o mentina. In sarcina, muschii abdominali au fost fie alungiti, fie au fost taiati la nastere, in cazul operatiei de cezariana. Pana la vindecarea si tonifierea lor, acestia nu mai pot sustine si stabiliza coloana vertebrală la fel eficient.

4. Recuperarea crescanda, progresiva a rezistentei la efort, avand in vedere reducerea nivelului de activitate fizica spre finalul sarcinii si în primele 6 saptamani de la nastere. Vei atinge in acest fel acel nivel de rezistenta la efort care sa iti permita sa revii la clasele de aerobic sau alte activitati sportive - alergare, mers pe bicicleta pe distante mai lungi, tenis, urcat pe munte, etc.

5. Constientizarea limitelor fizice postnatale si depasirea lor progresiva.

6. Principii ergonomice in interactiunea cu copilul: pozitii de alaptare, purtarea bebelusului, moduri eficiente de ridicare a copilului, pozitii corecte si confortabile in timpul masajului bebelusului, constientizarea miscarilor din activitatile de zi cu zi pentru a elimina disconforturile si tensiunea musculara.

7. Relaxare pentru indepartarea tensiunii si oboselii acumulate.

8. Cresterea nivelului de energie pentru a face fata provocarilor pe care le presupune rolul de mama

9. Promovarea unei stari de bine fizic si emoțional.

Etapele Programului Gimnastica Postnatala Motherhood Center:

1. Etapa Personal Set-up: evaluare functionala, stabilirea obiectivelor, familiarizarea teoretica si introducere practica in modificarile specifice ale corpului după nastere.

2. Etapa de recuperare abdo-perineala.

3. Etapa de intensificare fizica de pregatire progresiva pentru reluarea unei activitati sportive.

Detalii organizatorice ale desfasurarii Programului Gimnastica Postanatala:

- Cui se adreseaza? - Mamelor. Indiferent de cat timp a trecut de la nastere, cu minimum insa de 6 saptamani si medicul ginecolog ti-a confirmat ca procesul de recuperare e pe fagasul normal.

La sedintele de gimnastica postnatala poti veni fie cu bebelusul, fie singura sau ambele variante.

Mentiuni:

1. Pentru buna desfasurare a programului de gimnastica, clasele vor fi omogene din punct de vedere al desfasurarii: clase cu mamici care vin fara copii si clase cu mamici care vin cu copii.

2. Pentru mamele care alaptează: este de preferat ca alaptarea să aiba loc inainte de programul de gimnastica pentru a evita disconfortul eventual al sanilor angorjați. In plus, se evita si potentialele probleme legate de cresterea aciditatii laptelui ca urmare a unei posibile acumulari de acid lactic in corpul mamei.

Program: Luni - Vineri 09:00 - 18:00
Numar sedinte Pret
1 sedinta 50 RON
4 sedinte 180 RON
8 sedinte 320 RON
 

Postnatal Mix

Gym postnatal + masaj postnatal ( masaj anticelulitic, masaj relaxare/ recuperare)
1 sedinta gym + 1 sedinta masaj: 100 lei 4 sedinte gym + 4 sedinte masaj: 370 lei 8 sedinte gym + 8 sedinte masaj: 650 lei
IMPORTANT! Abonamentele de Gimnastică Prenatală de 4 ședințe beneficiază de VALABILITATE de 30 zile lucrătoare, iar cele de 8 ședințe de 45 zile lucrătoare. Ședințele neefectuate în acest interval de timp se pot recupera doar o dată cu reînnoirea abonamentului, altfel se vor considera pierdute.
Instructor:Madalina Ciuca
Kinteoterapeut, Specialist Gimnastica Prenatala si Postnatala, Instructor Dans
Instructor:Andreea Dumitrache
Kinetoterapeut si Specialist Gimnastica Prenatala