# curs de puericultură # atestat de puericultură pentru tați

Calendar cursuri de puericultură: 
10-11 Octombrie 2020 (10.00-12.00) - Curs Puericultură Online (Locuri disponibile!)

Având în vedere faptul că formatul online al cursului permite componenta practică doar de tip demonstrativ și nu și una în care participanții să exerseze practic, reducem durata cursului de la 7 ore la 4 ore. Astfel, cursul se va desfășura în două părți - sâmbăta, respectiv, duminica în intervalul orar 10.00 - 12.00.

Odată cu reducerea duratei sale, vă informăm că prețurile cursului de puericultură se modifică după cum urmează:
- cursul de puericultură online are un format unic (Nu vor mai exista curs de puericultură extins și curs de puericultură basic.) 
- cursul de puericultură online are un preț unic de 170 lei (atât pentru o persoană, cât și pentru cuplu)
- prețul se aplică doar prin transfer bancar.

Atestatul de puericultură se va trasnmite scanat pe email sau la cerere, prin serviciile de curierat.

De ce curs de puericultură? Învață cum să ai grijă de bebelușul tău și beneficiază de atestatul de puericultură pentru tați

Dragi părinți,

Cele nouă luni de așteptare vor trece repede și în curând vă veți ține copilul în brațe pentru prima dată. Și, după cum bine știți, bebelușul vine fără instrucțiuni de folosire. O să primiți, cu siguranță, sfaturi și opinii, pentru că toată lumea se consideră în măsură să vă învețe. Nu uitați însă, că aveți nevoie de un specialist care să vă ajute să identificați reperele esențiale ale aventurii ce urmează să înceapă. 

Alegeți să fiți pregătiți pentru a îi oferi toată grija, răbdarea și dragostea atât de importante pentru dezvoltarea lui sănătoasă. Participați la cursul interactiv de puericultură Îngrijirea Nou-Născutului și a Sugarului, prin care veți intra ca printr-un portal în lumea bebelușilor și proaspeților părinți.

Întrucât cursul nostru de puericultură este fundamentat pe principiul Learning by doing!, veți învăța într-un mod practic, care sunt particularitățile fiziologice ale nou-născutului, în ce fel funcționează diferit de noi adulții, cum să îl țineți în brațe, să îi schimbați scutecele, să îl hrăniți (alăptare), să îi faceți baie, toaleta de după baie, masaj, să îi descifrați plânsetul și să îl stimulați senzorio-motric adecvat.

(dr. psih. Camelia Chețu & dr. pediatru Amelia Dan)

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor, dorințelor și temerilor dvs. privind îngrijirea nou-născutului, am configurat două variante de Curs de Puericultură:

CURS DE PUERICULTURĂ BASIC (durata 3 ore)

- Durată curs: 3 ore 
Preț: 130 lei/ persoană, 150 lei/ cuplu
Recomandat proaspeților părinți al căror bebeluș s-a născut deja iar tatăl are nevoie rapid de atestatul de puericultură, viitorilor părinți care sunt la al doilea copil, care se află în ultimele 2-3 săptămâni de sarcină sau pe care îi avantajează data calendaristică a cursului (indiferent de numărul de săptămâni de sarcină)

Structură tematică:

- Manevrarea nou-născutului: Cum îl ținem pe bebeluș în brațe
- Schimbatul nou-născutului: scutecul de unică folosință
- Îmbrăcatul și dezbrăcatul nou-născutului
- Hrănirea nou-născutului: Alăptare
- Relația cu nou-născutul: Principii și jocuri de stimulare senzorială a bebelușului Se finalizează cu acordarea imediată a atestatului de puericultură pentru tați! Atestatul emis este în conformitate cu prevederile Legii 210/1990 și nu necesită parafe suplimentare!

CURS DE PUERICULTURĂ EXTINS (durata 7 ore/ weekend)

- Durată curs: 7 ore - structurate în două întâlniri a câte 3h jumătate: sâmbătă și duminică (orele 09.30 - 13.00)
Preț: 170 lei/ persoană, 250 lei/ cuplu
- Recomandat viitorilor părinti, bunicilor și bonelor care își doresc să se pregătească consistent practic și informațional în ceea ce privește îngrijirea bebelușului din punct de vedere fizic și psihoemoțional.

Structură tematică:

- Particularitățile fiziologice ale nou-născutului: În ce fel bebelușul funcționează diferit de noi, adulții? Care sunt semnalele de alarmă privind starea bebelușului?
- Manevrarea nou-născutului: Cum îl ținem pe bebe în brațe
- Schimbatul nou-născutului: scutecul de unică folosință
- Îmbrăcatul și dezbrăcatul nou-născutului
- Baia
- Toaleta de după baie: îngrijirea ochilor, bontului ombilical, dezobstrucția nazală (aspiratul nasului), toaletarea organelor genitale. 
- Hrănirea nou-născutului: Alăptare (Când? Cum? Cât? și mai ales De ce?)
- Relația cu nou-născutul: Principii și jocuri de stimulare senzorială a bebelușului - Cum ne jucăm cu bebelușul astfel încât să crească în siguranță emoțională și să își dezvolte cât mai eficient potențialul de care dispune? Depresia post-partum: Mit sau realitate?!

- Se finalizează cu acordarea imediată a atestatului de puericultură pentru tați! Atestatul emis este în conformitate cu prevederile Legii 210/1990 și nu necesită parafe suplimentare!

Întreaga structură tematică este abordată într-o manieră dinamică, interactivă și foarte practică! 

   

Se acordă atestat de puericultură conform Legii 210/ 1999 art. 4, alin.1:

"În cazul în care tatăl copilului nou-născut a obținut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal se majorează cu 10 zile lucrătoare."

Curs Extins:  170 lei/ persoană, 250 lei/ cuplu

Curs Basic: 130 lei/ persoană,  150 lei/ persoană

Instructor:dr Amelia Dan
- Medic Pediatru
Instructor:dr. psih. Camelia Chețu
- Psihoterapeut - Psiholog, Doctor în Psihologie Perinatală