Procesele de consiliere psihologică și psihoterapie pe care le practic în Cabinetul Individual de Psihologie dr. Camelia Chețu sunt fundamentate pe formarea mea teoretică și practică în PEU (Psihoterapie Experiențialist-Unificatoare) și Theraplay US ,  pe studii masterale (Psihoterapie și psihodiagnostic – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București) și doctorale riguroase (teza de doctorat: “Psihodiagnoza și optimizarea atașamentului prenatal la gravidele cu istoric de avort spontan”, pe desfășurarea de cercetări ale rezultate le-am prezentat în cadrul unor conferințe internaționale de psihologie (Germania, Italia, Turcia), dar mai ales pe specificul fiecărui caz în parte.

1. Cine sunt clienții cu care lucrez în cabinetul de psihologie?

 • Copiii și adolescenții (Când lucrez cu copiii, abordez planuri multiple de intervenție psihoterapeutică: copilul au ambii părinți, copilul cu fiecare dintre părinții săi, copilul cu fratele/ sora sa, copilul singur, părinții). Cu copiii, lucrez deopotrivă individual și în grup de copii.
 • Adulții – individual/ cuplu. 

2. Cum lucrez în cabinetul de psihologie?

 • În Consilierea și psihoterapia copilului folosesc pentru început jucăriile drept, cuvinte, iar joaca drept, comunicare! Așadar, psihoterapia copilului așa cum o practic eu are la baza jocul. Când sunt mici, copiii nu știu să pună în cuvinte nevoia de ajutor, dar prin comportamentul lor (ex.: agresivitate, retragere, ticuri, enurezis, encomprezis, hiperactivitate, deficit de atenție, frici etc.) transmit părinților că trăiesc o situație conflictuală, poate traumatizantă, pe care nu știu cum să o gestioneze. Procesul psihoterapeutic nu îi privește doar pe copii, chiar dacă ei sunt cei care manifestă simptomatologia. Implicarea părinților nu se reduce la a îi aduce, aștepta și lua mai apoi, de la cabinet Dimpotrivă, îi implic intens și activ pe părinți, a membrilor familiei (frați, surori, uneori, bunici etc.). Mai mult decât atât aceste aspecte le stabilesc de la primul contact pe care îl am cu părinții. Dacă nu sunt dispuși să lucreze așa,  atunci nu accept cazul și nu încep intervenția psihoterapeutică!

Consiliere psihologică copii

Consiliere psihologică copii Camelia Chețu

 • Cu adulții: Psihoterapia Experiențialist-Unificatoare în cadrul căreia m-am format teoretic și practic este dinamică în toată desfășurarea ei: schimbăm roluri, măști și desigur, scaune, frământăm plastelina, desenăm, pictăm, ne jucăm, dăm viață personajelor semnificative, folosind vocile, gândurile și trăirile tale. Metafora, tehnicile de imagerie ghidată și meditația creatoare te pun în contact cu tine însuți/ însăți relevându-ți noi și noi resurse personale de care uitasei sau habar nu aveai.

Procesul psihoterapeutic pe care ți-l propun (și tu stii cel mai bine când este momentul) este de natură experiențialist-unficatoare cu elemente de Theraplay US, terapia bazată pe atașament, în care te întâlnești rând pe rând, în ritmul tău personal, cu figurile și experiențele semnificative din viața ta, într-un timp aparte Trecut – Prezent – Viitor și într-un cadru securizant.

consiliere psihologică adulți Camelia Chețu

Este ca și cum te-ai adânci perfect echipat(ă) (de data aceasta) și însoțit(ă) de omul tău de încredere (în acest caz: psihoterapeutul) în interiorul tău și viața ta. Conștientizezi, explorezi, înțelegi, dai un alt sens a ceea ce credeai că este (resemnificare), accepți, (te) ierți (pe ceilalți) și te detașezi, cum altfel decât ieșind întreg, mai viu, mai sănătos și mai creativ, bucuros de resursele neprețuite descoperite în acolo, în adâncurile tale. Și uite așa “experiențele negative au rostul lor și câteodată sunt chiar mai profitabile pentru evoluția ta și a celor din jur” (Iolanda Mitrofan, Terapia Unificarii, 2004).

3. Care sunt cazuistica și experiența mea de lucru în cabinetul de psihologie?

 • 15 ani de experiență psihologică practică în Cabinetul Individual de Psihologie Chețu Camelia,
 • 2 ani experiență psihologică Centrul Medical Regina Maria – Clinica Floreasca,
 • Cazuistică psihologică adulți (pe care m-am specializat practic): tulburări de anxietate (atacuri de panică), gestionarea evenimentelor traumatice ca: pierderi prenatale (avorturi spontane), optimizarea atașamentului prenatal – sarcină, pierderea copilului sau a partenerului de viață, infidelitate (cuplu), divorț, abuz sexual, toxicomanie (dependență de alcool, jocuri de noroc), tulburare bipolară.
 • Cazuistică psihologică copii (pe care m-am specializat practic): enurezis, encomprezis, anxietate, gestionarea evenimentelor traumatice  (ex. pierderea părintelui, divorțul părinților), bullying, hiperactivitate, deficit de atenție.

4. De la ce vârstă pot fi implicați copiii într-un proces de consiliere psihologică/ psihoterapie?

Atunci când prezintă tulburări de dezvoltare (tulburări de somn, de comportament alimentar etc.), de relație primară (cu mama, tata, persoanele care au grijă de copil), probleme somatice care interferează cu dezvoltarea  emoțională, factori de stres psihosocial (datorați mediului înconjurător) îi implic pe copii  în intervenția psihologică încă din primele luni de viață.

5. Cum îți poți face programare pentru consultații de consiliere psihologică și psihoterapie?

 • Email: office@motherhood.ro, chețu.camelia@gmail.com
 • Telefon: o721 608 096
 • Website: www.motherhood.ro

Despre: Admin

Motherhood Center Team office@motherhood.ro