Prin ritmul și mișcările sale fluide și armonioase, Belly Dance este cunoscut în lumea occidentală mai ales ca dans al senzualității și feminității. În realitate, ritmul și mișcările Belly Dance imită ritmul și mișcările instinctuale ale nașterii, fiind un dans care celebrează mai întâi de toate maternitatea. În Orient, el este transmis din generație în generație, de la mame la fiice, la fel ca puterea sarcinii și nașterii.

Când sarcina, nașterea și belly dance își dau întâlnire, se pun în mișcare forțe și resurse interioare nebănuite. Mișcarea calmă și circulară a pântecelui și pelvisului te conectează fizic și emoțional la copilașul pe care îl porți înlăuntrul tău. În felul acesta, o legătură cu totul și cu totul specială se naște și crește între voi. Mișcările elegante, ritmice, atent dirijate, dar și sincronizate ale pelvisului, brațelor și picioarelor tonifică musculatura de la nivelul lor, făcându-le din ce în ce mai puternice și sigure. Mișcările feminine, senzuale și personale specifice Belly Dance-ului te echipează cu încredere în frumusețea corpului tău, indiferent de numărul de săptămâni de sarcină la care te afli. În acest fel, rușinea de a te arăta și mișca natural, așa cum simți nevoia în sarcină și la naștere. Una dintre dificultățile trăite de femei pe parcursul sarcinii și nașterii, indiferent că este vorba despre o naștere naturală sau prin cezariană, precum și după naștere este strâns legată de rușine. Rușinea față de propriul corp! Rușinea de a își deschide cât mai larg coapsele pentru a face loc copilului să traverseze pelvisul. Rușinea de a se mișca așa cum simt nevoa în travaliu și naștere. Rușinea de a se arăta dezbrăcate la cezariană. Rușinea de a alăpta în public.

Ritmul muzical liniștit pe care se desfășoară programul Belly Dance pentru gravide by Motherhood Center, instructajul cald și exercițiile de relaxare îți vor diminua stările de anxietate și tensiune, care apar în sarcină.

Așadar, Belly Dance pentru gravide by Motherhood Center răspunde nevoii de a trăi sarcina cu cât mai mult echilibru și flexibilitate, de a se relaxa, de a se conecta la copil, de a își pregăti corpul pentru a duce cât mai bine sarcina la capăt și pentru a naște cu cât mai multă deschidere.

Participarea la clasa Belly Dance pentru gravide se face numai pe bază de programare la tel. 0721 608 096 sau pe email: office@motherhood.ro

Vestimentația recomandată pentru participarea la clasa Belly Dance pentru gravide este una feminină. Vă sugerăm să optați pentru bustiere, cămăși din voal, cu mâneci largi, fuste lungi sau diferite accesorii ca 2-3 brățări. În cazul în care nu dispuneți, la sediul nostru veți găsi o recuzită din care puteți opta la alegere, gratuit.

Program: miercuri 18.00 - 19.00.

Preț: 50 lei/ 1 ședință

150 lei/ 4 ședințe

280 lei/ 8 ședințe.

Instructor:Cardaș Flavia

Flavia a participat la numeroase conferințe, workshop-uri și stagii de practică de dansterapie atât naționale, cât și internaționale (Marea Britanie – Edge Hill University, University of Derby, Portugalia – Universidade da Beira Interior, Italia – Milano, Franța - Paris). Prima ei dragoste a fost muzica - fapt pentru care a și urmat Colegiul de Arte “Carmen Sylva” timp de 8 ani, însă dansul ca instrument de autocunoaștere, relaxare și inter-relaționare rămâne preferatul său – dansează constant de peste 8 ani diferite stiluri. Prin lucrarea sa de doctorat a contribuit la eficientizarea sistemului educațional și la creșterea calității vieții, fiind inițiatoarea unor programe de dezvoltare personală prin dans și mișcare atât pentru copii, cât și pentru adulți.