Fătul este mai mult decât un device care trebuie ținut în funcțiune până la momentul nașterii sale. Monitorizarea medicală, efectuarea analizelor, ecografiile, măsurătorile, alimentația sănătoasă, hidratarea, mișcarea și relaxarea urmăresc în primul rând păstrarea device-ului în funcțiune la parameterii necesari.

Câte gravide nu spun: Ooo, dar sunt atât de obosită! Unde să mă mai pornesc la gimnastică prenatală! Mă mișc atât de greu în perioada aceasta! Nu am făcut sport pănă acum și mă apuc taman când am rămas însărcinată!

Gimnastica gravidei este motiv, nu scuză!

  • Un motiv pentru a îți cunoaște corpul îndeaproape!
  • Un motiv pentru a prinde și mai multă încredere în el!
  • Un motiv de a îl alimenta cu energie, forță și flexibilitate. (Nu îți imagina că vei face forță trăgând de fiare și nici că vei deveni mai flexibilă făcând podul din picioare! Sunt exerciții de gimnastică pentru gravide perfect configurate pentru trimestrul de sarcină în care te afli.)
  • Un motiv pentru a te odihni mai bine (Ce zici? Îți este necesar?)
  • Un motiv pentru a te simți mai bine, fizic și emoțional (Te-ar ajuta un pic?)
  • Un motiv pentru a îți asuma condiția de gravidă.
  • Un motiv pentru a te conecta la bebelușul tău. Când ești în mișcare, lichidul amniotic se mișcă și el …. și bebelușul tău este deci, legănat! Ori de câte ori te plimbi, dansezi sau faci gimnastică prenatală, îți legeni de fapt, bebelușul (chiar dacă nu îți dai mereu seama). Aceasta este explicația pentru care ulterior, după ce se naște, a îl lua în brațe, a te plimba cu el și a îl legăna ușor, are o așa putere terapeutică.
  • Un motiv pentru a te pune cât mai repede și ușor în mișcare după naștere pentru a răspunde nevoilor bebelușului tău (Are oare nevoie să te simtă cât mai repede după naștere, lângă el?)

dsc_4446

Să recunoaștem! În prea puține cazuri, ritmul vieții de zi cu zi se schimbă radical odată ce femeile rămân însărcinate. Merg în continuare la serviciu, multe dintre ele până cu câteva zile înainte de a naște. Merg la piață, gătesc, spală, calcă. Socializează. Participă la diferite evenimente.

A face loc în acest ritm al vieții de zi cu zi bebelușului care crește și dezvoltă este o variabilă nu opțională, ci absolut necesară pentru adaptarea la schimbările care vor interveni mai apoi, după nașterea copilului, la asumarea rolului matern.

Alege-ți clasa de gimnastică prenatală care ți se potrivește. Rezervă-ți loc chiar acum aici!

dsc_4561

Text: Kinetoterapeut Mădălina Ciucă – Instructor gimnastică pentru gravide Motherhood Center

 

Despre: Admin

Motherhood Center Team office@motherhood.ro