Sarcina gemelară atrage și sperie în același timp. O mitralieră încărcată cu întrebări se descarcă în mintea noastră. Cum Loredana (dr Loredana Dedu), colega noastră – medic de familie de profesie, cu experiență profesională în domeniul Ambulanței medicale, este de 3 luni încoace mămică de gemeni am asaltat-o cu primele întrebări care ne-au venit în minte.

Index personaje:

(M.C.) – Motherhood Center

(L.D.) – dr. Loredana Dedu, instructor curs prim ajutor Motherhood Center, mamă bebeluși gemeni

 

(M.C) – Care a fost prima întrebare pe care ți-ai pus-o când ai aflat că vei avea gemeni?

(L.D.) Ce mă fac?

(M.C.) – Și .. ce te faci?

(L.D.) –  În primul rând, tragi aer în piept. Adânc.

(M.C.) – De câte ori?

(L.D.) – De câte ori simți nevoia. Și apoi … te bucuri! Treci peste bani, spațiu, camere puține. Te bucuri pur și simplu…în felul tău!

(M.C.) – Care a fost a doua întrebare pe care ți-ai pus-o?

(L.D.) –  O să supraviețuiesc?

(M.C.) – Și ..ai răspunde …?!

(L.D.) – Păi, ai încă 2 motive în plus! Te vei întreba: Cum am putut trăi fără copii până acum? Vei supraviețui mai bine decât înainte! Vei descoperi cât de mult contează 3 minute (un duș) 🙂

(M.C.) – Cum te organizezi?

(L.D.) – În prima lună nu ai cum să te organizezi! Oricât ai vrea! E timpul în care vă cunoașteți mai bine decât pănă acum, vă descifrați unii pe alții, stabiliți ritualuri și vă adaptați reciproc. După prima lună, lucrurile se schimbă. Îi intuiești  (plus minus). Vei ști aproximativ care e rutina zilei astfel încât vei anticipa momentele în care să strângi rufe, sterilizezi biberoane, faci baie, te ocupi de tine și …scrii în agendă ce ai de făcut mâine. Vei descoperi cum să faci simultan mai multe lucruri. N-ai fi crezut poate, dar poți să o faci. Ai așadar, nevoie de energie.

Obligatoriu de ținut evidența …altfel, ești Pa!

(M.C.) – Rezistă părinții cu copii-gemeni fără ajutoare suplimentare (bunici, bone)?

(L.D) – Greu, dar daaa! Și asta doar dacă nu ești genul miorlăito-pesimist. Dacă ești așa, nu reziști nici la punctul 1)

(M.C.) – Ce faci când te apucă nervii cei mai nervoși (n.b. dracii)?

(L.D.) – Mă uit la ei și îi văd cât sunt de inofensivi și de scumpi. De dependenți de mine. Și îmi amintesc cât efort fizico-psiho-financiar am depus ca să îi am. Și cât mă rugam pentru asta. Și îmi trece!

 

(M.C.) – Cum faci să ai timp pentru tine?

(L.D.) – Să fiu superorganizată, să am totul pregătit și la îndemână pentru ei. Salopetele mă scot din impas, nu mai caut combinații și nu mai pierd timp. Îi baf în ele și gata. Apa e fiartă în termos. Biberoanele sunt disponibile.

(M.C.) – Ce faci când ai timp pentru tine?

(L.D.) – Chem manechiurista acasă. Citesc. Fac shopping online. Mă țin la curent cu ce e la job.

(…)