Ori de câte ori copilul tău încearcă sau nu încearcă, se străduiește, continuă, duce până la capăt ori dimpotrivă abandonează, motivația este cea care îl împinge la așa ceva. Indiferent că are doar câteva luni sau câțiva ani!

Ceea ce este absolut incredibil e că toți copiii intră în viață cu motivația la cote optime de dezvoltare. Excepție totuși, fac cei care se nasc cu diferite dizabilitatăți și astfel, cu nevoi speciale care le pot compromite motivația! Asta înseamnă că ei se nasc cu o curiozitate naturală și un instinct firesc de a explora mediul. Ambele exprem de prețioase în viață. Pornesc așadar, la drum extrem de curioși. Explorează obiectele cu toată ființa lor – le gustă, privesc, miros, ating, aruncă, trântesc, ciupesc, mușcă. Noi, ca părinți, la rândul nostru, răspundem într-un fel sau altul. După caz, desigur. Cu încântare, teamă, încurajare, furie, entuziasm, tristețe – în concentrații și cu frecvențe diferite.

2 variabile sunt așadar, esențiale pentru copil și ceea ce îl motivează:

1) felul în care noi răspundem la ceea ce ei fac;
2) felul în care se întâmplă lucrurile: reușesc sau nu, câștigă sau pierd, le iese ce și-au pus în minte sau nu.

Repetat, în funcție de aceste două variabile, se profilează tabloul uneia dintre cele mai importante chei cu care va deschide uși în viață: Motivația.

Generațiile anterioare de copii (printre care și noi) au fost motivate foarte mult prin fermitate, “ținuți din scurt”, comparații, frică, amenințări, pedepse fizice și nu numai. Acum, ca părinți, nu vrem să procedăm la fel. Și prin urmare, experimentăm. Experimentăm noi abordări fundamentate pe bunătate, înțelegere afectuoasă și acceptarea nevoilor copilului. Ne ferim mai ceva ca de dracu’ de metodele de altădată!
Și atunci…?!
Unde se greșește de majoritatea copiilor din generația actuală este lipsită de determinare și de puterea de a depune măcar câteva eforturi?
Unde se greșește de majoritatea copiilor ezită, evită și  se opune minimului de efort și implicit, de frustrare – din proprie inițiativă, normal?
Cum de, în ciuda relației calde și stabile, părinții nu își pot motiva copiii?
Cum de paradoxal, sunt la modă mai mult ca niciodată, prezentările, tehnicile și mantrele motivaționale?În teoria și cercetarea psihologică care vin din viața de zi cu zi, câteva aspecte sunt foarte clare.
Motivația e foarte complexă. Se construiește în primii ani de viață și e foarte stabilă, adică așa cum se construiește așa rămâne. De ce? Pentru că în realitate, e vorba de un profil motivațional. Sunt 8 factori motivatori care definesc motivația. Și în funcție de cum sunt ei intuiți, cunoscuți, exersați de părinți și ceilalți adulți în relație cu copilul, profilul acesta arată diferit de la un copil la altul. Unii sunt motivați să facă pe plac celorlalți, alții să descopere și investigheze, unii să fie împreună cu ceilalți, alții să aibă putere, sau prestigiu și tot așa.Tu ce fel de motivație crezi că l-ar ajuta mai mult și sănătos în viață?Pentru că din ce în ce mai mulți copii sunt lipsiți de zvâc și determinare, dar și mulți părinți lipsiți de instrumente eficiente de motivare a copiilor, am gândit un eveniment deschis părinților și tuturor celor ce lucrează cu copiii (indiferent de vârstă) – (psihologi, cadre didactice, medici) pe tema motivației.
motivatia
În evenimentul Motivația copiilor: De la inerție și evitare la acțiune vom trece dincolo de metodele de motivare de altădată spre cele profund valoroase și eficiente. Ce?, De ce?, Cine?, Cu ce?, Cum putem susține dezvoltarea  motivației copiilor ca proces? – sunt întrebările în jurul cărora am pregătit alte întrebări, strategii, răspunsuri și experiențe relevante și deosebit de utile pentru tine.
Detalii organizatorice:

Eveniment recomandat: viitorilor părinți, părinților (indiferent de vârsta copiilor), specialiștilor care lucrează cu copii - psihologi, asistenți sociali, cadre didactice, medici, kinetoterapeuți.
Susținut de dr. psih. Camelia Chețu
Preț bilet: 175 lei/ persoană,275 lei/ cuplu. Primele 10 bilete achiziționate până la data de 24 septembrie, beneficiază de 50% discount. Pentru a accesa acest discount, trimite mesajul Vreau să fiu părinte motivator la office@motherhood.ro și efectuează plata până pe 24 Septembrie 2018.
Locuri limitate: 30
Biletele se pot achiziționawww.cameliachetu.rooffice@motherhood.ro
Dată limită achiziționare bilete: 15 Octombrie 2018
Program: orele 10.00 - 13.30
Locație eveniment: La firul ierbii - Splaiul Unirii 160, București
Întreabă-te mai întâi De ce e important să fiu un motivator bun pentru copilul meu? De ce să particip la acest eveniment? și numai după aceea, înscrie-te!
Dr. psih. Camelia Chețu
Coordinator Motherhood Center