Se vorbește mai mult ca niciodată despre atașamentul părinte-copil. Despre cum copilul se simte simțit de ai lui. De mama și de tata. Despre cum se simte înțeles de ei. Despre cum și cât de văzut se simte în relație cu fiecare dintre ei. Despre cât de dincolo de formă, comportament, aparență se simte descifrat, tradus, înțeles, acceptat și iubit. Despre cât de dincolo de cuvintele urâte și încărcătura emoțională cu care țâșnesc din gura  copilului, ca proastă, nebuno, tâmpitule, scârbosule etc., reușește părinte să privească cu interes și acceptare. Despre cât de dincolo de țipetele și plânsetul lui ca bebeluș, când părinții dispar din câmpul lui vizual sau un o persoană pe care nu o cunoaște la fel de bine se apropie pentru a îl lua în brațe, poate și vrea părintele să audă și să dea sens experienței din interiorul său? Despre cât de dincolo de lenea, indiferența, distanța aparentă a copilului, caută părintele să pătrundă cu mintea și inima, pentru ca mai apoi să răspundă cu blândețe și căldură nevoilor reale care alimentează comportamentul copilului?

   Atașamentul este practic formula în care sunt prinse o mulțime de variabile specifice relației părinte – copil. Este despre propriile experiențe ale părintelui ca și copil cu ani în urmă, în relație cu părinții lui. Deci, despre cum și cât de simțit, gândit, înțeles, primit a fost în relație cu proprii lui părinți. Este despre suportul social – oamenii pe care se poate baza cu adevărat acum, pe care îi are lângă el. Este despre cât de iubit și sigur se simte cu partenerul de cuplu.  Este despre cât de zdravăn la trup și minte este. Sănătatea fizică și cea psihologică sunt echipamente vitale generatorului de atașament – Părintele. Despre cât de grea sau ușoară este din punct de vedere material viața lui. Despre evenimente traumatice prin care îi este sau nu dat să treacă mai devreme sau mai târziu – boala sau moartea unui părinte sau a unui copil etc.

Formula psihologică a iubirii în familie: Atașamentul

   În 17-18 februarie 2018 vine la București unul dintre cei mai valoroși specialiști în psihologia copilului, dr. prof. Ana Muntean. În cadrul Conferinței Atașamentului Părinte-copil: Baza relațiilor sănătoase, psiholog Ana Munteanu ne va ajuta să ne clarificăm, să găsim răspunsuri la întrebări legate de activarea și dezvoltarea atașamentului:

  1. Ce înseamnă un atașament sănătos și de ce copiii au nevoie de un atașament securizant?
  2. Care este legătura dintre atașament și traumă? Este atașamentul suficient pentru a asigura reziliența la traumă – scutul de protecție și vindecarea?
  3. Care este legătura dintre atașamentul copiilor și atașamentul părinților? Cum este pus în act mecanismul transmisiei transgeneraționale?
  4. Care este legătura dintre tipul de atașament din copilărie și tipul de atașament din relația de cuplu?

   Vor fi 2 zile pline în informații, experiențe și găsirea de noi semnificații pentru experiențele pe care le trăim zi de zi în relațiile cu copiii noștri, dar și cu partenerul de cuplu.  Vor fi 2 zile în care  psih. Ana Muntean ne va ghida prin hățișul atașamentului.

  Detaliile necesare participării (locație, program, preț etc.) la acest eveniment le găsiți toate-toate direct pe site Leagănul Vieții.

Prețul unui bilet pentru întreaga conferință (2 zile) este 550 lei!

Vestea grozavă este că……Laura Borzea (organizatoarea evenimentului) a pus deoparte pentru noi, cei de la Motherhood Center, 10 bilete cu 70% reducere. Avem așadar, la dispoziție 10 bilete la un preț de 165 lei/ ambele zile ale conferinței. Tot ce aveți de făcut este să ne transmiteți până pe 22 Ianuarie 2018, pe email office@motherhood.ro mesajul
Vreau să particip la Conferința Atașamentul părinte – copil, baza relațiilor sănătoase!