Mai bine de un an, rând pe rând, edițiile cursului de puericultură – Îngrijirea Nou-Născutului și Sugarului s-au scurs în mediul online. De la o ediție la alta, am adaptat structura și modul său de desfășurare la nevoile viitorilor părinți strâns legate de incertitudinea și temerile specifice pandemiei. În cele din urmă, specialiștii MotherHood Center împreună cu gravidele și viitorii tați au generat un format nou, consistent, operațional, în online al acestui curs de puericultură.

A fost nevoie de multă muncă, de eforturi reciproce de acomodare, de creșterea toleranței pentru neliniștea și frustrările trăite față în față cu provocările tehnice, dar mai ales cu afectarea responsivității și caracterului interactiv al grupului, de căutări și experimentări neobosite a unor modalități calde, naturale și eficace de creștere a angajării active a participanților în desfășurarea cursului.

Feedback-urile pozitive și de îmbunătățire primite de la participanți au contat semnficativ pentru noi, ajutându-ne să îl optimizăm continuu.

Puericultura

Acum, când avem mai multe informații despre pandemia cu Coronavirus și când am deprins rutine riguroase de protecție și autoprotecție (purtatul măștii, spălatul adecvat al mâinilor, atenția îndreptată în corp și pentru corp, nevoia de spațiu personal, testări repetate acasă ori la clinicile medicale, vaccin),facem primii pași, prudenți și cât se poate de siguri, pentru reactivarea cursului de puericultură în sală.

Chiar dacă formatul online al cursului este unui cât de poate de operațional, nu putem nega limitele sale care derivă din distanța, detașarea, suprasaturația de online, precum și din substituirea caraterului practic-aplicativ cu cel demonstrativ.

puericultura

Astfel, la solicitările repetate, ferme și bine argumentate ale viitorilor părinți care au nevoie să se pregătească pentru îngrijirea bebelușului lor, vom susține cursul de puericultură în format fizic. Următoarea ediție a acestui curs  se va desfășuta în sală (sediul Motherhood situate în Aleea Solca nr 8) și online, pentru cine nu va putea ajunge fizic la curs, și va fi organizată în weekendul 12-13 Februarie 2022, după cum urmează:

  • partea întâi, 12 Februarie 2022, de la 09.30 la 11.30,
  • partea a doua, 13 Februarie 2022, de la 09.30 la 11.30.

puericultura

Detalii organizatorice pentru participarea fizică la cursul depuericultură:

Îngrijirea bebelușului contează pe viață!