În context pandemic, viața curge înainte. În noi și între noi. Copiii concepuți și aflați încă în pântecele mamelor lor se dezvoltă în voie pregătindu-se să se îndrepte, prin naștere, în primul rând înspre părinții lor și mai apoi, înspre ce e dincolo de ei, înspre lumea asta mare și cu de toate. Se îndreaptă înspre brațele, chipurile și inimile părinților lor.

Faptul că se nasc în aceaste timpuri atât de altfel pentru noi toți, nu înseamnă că au nevoi diferite de cele ale bebelușilor născuți înainte de apariția în lume a lui Covid-19.

Viitorii părinți care se pregătesc acum să își țină pentru prima dată copiii în brațe au aceleași nevoi ca și cei de dinaintea lor. Au nevoie să fie riguros informați și pregătiți pentru a își îngriji copilașii. Să știe ce este normal și sănătos și ce nu în dezvoltarea și manifestările lor. Cum să îi ia în brațe. Să le facă baie și toaleta de după baie. Să îi hrănească, să îi culce, să le aline disconfortul. Au nevoie să știe și să le poată asculta plânsul, să rămână aproape de ei pentru a îi mângâia și a le vorbi cu duioșie și înțelegere. Au nevoie să știe cum să deslușească nevoile bebelușilor lor din felul în care aceștia se mișcă și manifestă, dar și din acest instrument atât de prețios nouă oamenilor, intuiția.

puericultura

 Au nevoie să se simtă încrezători în ei înșiși că vor putea răspunde prompt, responsabil, cu liniște și cu iubire nevoilor micuților lor. Au nevoie să simtă că sunt părinți suficient de buni. Au nevoie să se simtă în siguranță pentru a putea oferi la rândul lor, celor mici, același sentiment de siguranță atât de necesar devenirii umane. Au nevoie să îi simtă pe cei dragi alături de ei, chiar dacă acum “alături” capătă un alt înțeles și alte forme. Au nevoie să se știe și să se simtă în gândul celorlalți, să se simtă văzuți, auziți, susținuți și încurajați de ei, chiar dacă ceilalți sunt în casele lor.

puericultura

Au nevoie mai mult ca oricând să știe cum să aibă grijă de ei înșiși, de starea lor de bine – fizică și emoțională, pentru a fi părinți suficient de buni pentru copiii lor.

Pentru cursul de puericultură online – Îngrijirea Nou-Născutului și Sugarului by Motherhood Center , am configurat o structură și un format cât mai în acord nevoile viitorilor părinți. Intenția noastră este să facem din cursul de puericultură online un instrument de suport cât mai sigur pentru cei care în această perioadă dau naștere copiilor lor și tranzitează începutul vieții de părinte.

Următoarea ediție a cursului de puericultură online o vom organiza în weekendul 13-14 Noiembrie 2021, orele 09.30-11.30, folosind platforma Zoom. Participanții vor primi un link al cursului de puericultură, unde se vor întâni în online cu lectorii cursului de puericultură – Dr. psih. Camelia Chetu și dr. pediatru Amelia Dan.

Cursul online de puericultură – detalii organizatorice:

  • este live și are caracter interactiv: participanții sunt invitați să pună întrebări, să aducă propriile lor experiențe sau informații în vederea clarificării lor;
  • are caracter practic: toate practicile îngrijirii nou-născutului sunt demonstrate din unghiuri variate și sunt însoțite de explicații detaliate;
  • are caracter integrat: structura cursului acoperă deopotrivă aspecte fiziologice, psihologice și de interacțiune practică și concretă privind îngrijirea nou-născutului;
  • accesibilitate: cursul online de puericultură poate fi accesat de viitori părinți din țară și din afara țării;
  • prezintă beneficii legale: în urma cursului se eliberează atestatul de puericultură pentru viitori părinți.

Înscrierile se efectuează pe email office@motherhood.ro sau telefon 0721 608096. Costul cursului, 170 lei, se achită exclusiv prin transfer bancar în baza facturii proforme primite o dată cu confirmarea înscrierii la cursul de puericultură online.

Ai grijă de bebelușul tău!