În tot mai multe grădinițe și școli din lume, programele de concentrare pentru atenția copiilor sunt incluse în curricula școlară. Nu pentru că tulburările de atenție sunt confirmate pentru din ce în ce mai mulți copii și adulți, ci mai ales pentru că  trăim într-o cultură în care elementele specifice sunt: ritmul rapid – (ex. viteza cu care copilul e dezbrăcat/spălat/îmbrăcat/hrănit/jucat/ masat,  muzica house, deviceuri de viteză – hoverboard, telecomanda care permite saltul rapid de pe un canal tv pe altul – starea generală de a fi „pe grabă”), stimularea  senzorială înaltă (ex. voci ascuțite care dublează desfășurarea acțiunii din desene animate, culori stridente, senzații tari, jocuri online cu design floamboaiant), orientarea excesivă pe acțiune și prezent (Cumpără acum! Doar acum! Numai azi! Nu rata!).

Atenția copiilor și adulților este un ingredient vital pentru a descoperi, gândi și a învăța, pentru a își finaliza jocurile, tablourile, proiectele ori taskurile, pentru a dezvolta și menține relații sănătoase cu cei din jur, pentru (auto)protecție (când merg pe bordură/ pe stradă, alergă după minge, se cațără pe scară sau în copac, traversează strada etc), pentru stăpânirea de sine. Tocmai pentru că atenția este atât de importantă pentru noi, oamenii, încă din primele zile de viață, și atât de supusă asaltului stimulilor intenși din jur, ea devine în zilele nostre, mai mult decât oricând, centrul de interes, de greutate al industriei farmaceutice, tehnologiei – aplicații, jocuri online, robotică, medicinei – neurologie, psihiatrie, imagistică, pediatrie, al psihologiei, educației, sportului și al părinților.

Iată mai jos o parte dintre cele mai populare strategii de ranforsare  a atenției copiilor.

  • Medicație/ suplimente naturale

atenția copiilor

  • Re-Vibe ceas cu vibrații pentru anti-distragerea atenției creat de Rich Brancaccio, psiholog școlar, cofondator și CEO  FokusLabs

atenția copiilor

  • Intervenții psihologice de grup pentru concentrarea atenției la copii – (mai jos – imagini din programul de intervenții psihologice creat și desfășurat de dr psih. Camelia Chețu)

atentia copiilor

  • Intervenții psihologice de familie pentru concentrarea atenției copiilor (program configurat și desfășurat de dr psih. Camelia Chețu)
  • Training pentru concentrarea atenției prin jocuri pe tabletă special configurate pentru copii și adulți  cum sunt cele create de echipa de specialiști Neuro-Plus formată din Greg Brandeau ( Former CTO, Walt Disney Studios), Melissa Bernstein (Melissa & Doug Toys), Peter Westerbacka (Angry Birds), Greg Appelbaum (profesor psihiatrie și științe comportamentale, Universitatea Duke).

Participă sâmbătă – 13 Mai 2018 la conferința: Atenția copiilor – De la scurtcircuitare la concentrare. Cum poți susține dezvoltarea atenției copilului tău (indiferent de vârsta lui) by MotherHood Center & dr. psih. Camelia Chețu pentru a descoperi direct de la sursă, din practica lucrului cu copii și adulți cu dificultate de atenție, dar și din perspectiva celor mai moderne și revoluționare studii și experimente internaționale:

  • cum se dezvoltă atenția de-a lungul întregii vieți,
  • care este tabloul viu al scurtcircuitării atenției,
  • de ce se scurtcircuitează atenția,
  • care sunt primii indicatori (încă din primul an de viață) ce anunță dificultățile atenției,
  • ce poți face pentru a susține dezvoltarea atenției copilului tău (indiferent de vârsta lui) – prevenție & intervenție.

Formatul evenimentului va fi unul complex (cu informații, experiențe, vigniete clinice video), interactiv, experiențial (aducând numeroase experiențe de Atenție pe care le vom trăi împreună), generator de convingeri interioare și personale puternice cu privire la rolul relației părinte-copil în dezvoltarea și concentrarea atenției copiilor.

Detalii conferință:
Eveniment recomandat: viitorilor părinți, părinților (indiferent de vârsta copiilor), specialiștilor care lucrează cu copii - psihologi, asistenți sociali, cadre didactice, kinetoterapeuți.
Speaker: dr. psih. Camelia Chețu*
Preț bilet: 150 lei/ persoană,250 lei/ cuplu
Locuri limitate: 30 
Biletele se pot achiziționa până la data 1 Mai 2018: office@motherhood.ro, https://cameliachetu.ro/cumpara/
Plata biletelor se realizează doar prin virament bancar: SC Creative Children SRL, RO25INGB0000999904622608, ING Bank 
Mențiune: După efectuarea plății, se va transmite dovada de plată (scan/jpg) pe email: office@motherhood.ro.
Locație: La firul ierbii - Splaiul Unirii nr. 160 (la 5 min. de stațiile de metrou Timpuri Noi și Mihai Bravu)

* Dr. psih. Camelia Chețu este creatoarea CD-ului audio de meditații ghidate în sarcină "În pântecele tale" și a kit-ului Stop.JOC - Jocuri și activități pentru părinți bebeluși - produse care promovează concentrarea atenției în cadrul diadei părinte - copil. Conduce și desfășoară programe de training workshop-uri pe problematica Distragerii și concentrării atenției școlarilor.