Melodiile de Crăciun – cântecele specific românești, clasice sau reinventate, dar și hiturile muzicale internaționale care rulează în capul nostru iar și iar, în fiecare an de sărbători, pot fi un instrument extrem de prețios în multe jocuri pentru bebeluși.

Nu știm cum au fost sărbătorile de iarnă până acum, până să devii părinte, dar prin definiție Crăciunul în primul rând al lor. Al copiilor. Lângă bradul în jurul căruia stau încolăcite ghirlande luminoase este cadrul perfect pentru a face ca melodiile de Crăciun să prindă și mai multă viață. Calitatea muzicii  la care este expus bebelușul este foarte importantă pentru dezvoltarea creierului său. Și mai importantă însă, este cum muzica ajunge să fie pusă în valoare de cei mari în relație cu cei mici.

Iată 5 recomandări Motherhood de jocuri și activități pentru bebeluși în care ingredientele esențiale sunt: muzica, familia și Crăciunul. Puse în act, veți celebra sărbătorile iernii cu multă liniște interioară, veselie și bunătate.

  1. Cu bebelușul în poală, în brațe, lângă tine, însoțește ritmul atât de cunoscut al melodiei Jingle bells sau versiunea românească – Zurgălăi cu scuturarea ritmică (în acelașii ritm cu melodia) a clopoțeilor.

jocuri pentru bebeluși

2. Pe versurile dulci și ritmul blând al melodiei Little Snowflake, lasă-ți degetele să danseze în aer, coborând și imitând căderea fulgilor de nea în tandem cu Snowflake, snowflake, little snowflake/ Little snowflake falling from the sky, pentru ca mai apoi să se atingă și să se așeze fremătând ușor pe corpul copilului – Snowflake, snowflake, little snowflake/ Falling, falling, falling, falling, falling, falling on my head (..my nose, .. my hand)

jocuri pentru bebeluși

 

  1. Așează-l pe bebeluș pe spate sau în șezut în mijlocul unei pături/ pilote. Fiecare dintre voi, părinții, apucați bine câte două capete ale păturii. Pentru a îi introduce pe bunici în joaca voastră și a crea amintiri de neuitat cu ei, invită-i pe bunici să apuce de  celelalte două capete ale păturii. Ridicați simultan ușor și pe ritmul melodiei: Săniuța fuge,/ Nimeni n-o ajunge/ Are dor de ducă/ zici că e nălucă.., legănați-l cu grijă pe bebeluș. Ca variantă a acestui joc, în cazul în care ești singur(ă) cu bebe, trage-l de colțurile păturii, plimbându-vă prin casă cu sania improvizată.

 jocuri de bebeluși

  1. Întră mai întâi în ritmul melodiei Moș Crăciun cu plete dalbe/ A sosit de prin nămeți/ Și aduce daruri multe/ La fetițe și băieți (..) și lasă-ți palmele să bată ușor ritmul pe diferite părți ale corpului bebelușului – tălpi, coapse, brațe etc. În felul acesta ritmul muzical atât de jucăuș se amprentează în corpul copilului tău.

  jocuri pentru bebeluși

  1. Cu bebelușul în brațe, pe ritmul atât de variat al melodiei It’s December around the World, dansați împreună – în 2 (tu cu el), în 3 (tu cu el și cu tati), în 4, 5…n – depinde cât de mare e familia ta (tu, el, tati, frați/ surori și bunicii).

jocuri pentru bebeluși

 Trăit cum trebuie, Crăciunul aduce și lasă multă iubire în inimile tuturor. Descoperă și mai multe jocuri pentru bebeluși în kitul Winter Stop.JOC – Jocuri și activități pentru tine și bebelușul tău.

 

NB. Toate cadrele foto sunt proprietatea Motherhood Center și au fost surprinse în cadrul atelierelor de stimulare senzorială pentru bebeluși desfășurate în incinta centrului. Este interzisă preluarea acestor cadre foto.