Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Acasa Servicii Noutati Newsletter Parteneri Contact


Stop. JOC. 58 Jocuri si Activitati pentru tine si bebelusul tau (0-6 luni)
Stop. Joc. 48 Jocuri si activitati pentru bine si bebelusul tau ( 6 - 12 luni)

Principiile Stop. JOC - Jocuri si Activitati pentru tine si bebelusul tau by Motherhood Center Colectia Happy Together by Motherhood Center

Colectia Happy Together by Motherhood Center1. Apropierea fizica si emotionala

Stimularea senzoriala a bebelusului vine mai intai din toate din inima ta, acolo unde iubirea isi are lacas. De aceea, cele 58 de Jocuri si Activitati pentru bebelusi sunt fundamentate pe principiul apropierii fizice si emotionale dintre parinte si copil.
2. Predominanta emisferei drepte

Jocurile pentru bebelusi incluse in Stop.JOC - 58 Jocuri si Activitati pentru tine si bebelusul tau (0-6 luni) tin cont de specificul dezvoltarii neuronale la copiii de varsta mica, respectiv de dominanta functionala a activitatii emisferei drepte a creierului. In timp ce emisfera stanga a creierului coordoneaza si dirijeaza partea dreapta a corpului, fiind emisfera logica, analitica, matematica, lingvistica/ verbala, emisfera dreapta a creierului coordoneaza partea stanga a corpului, fiind emisfera senzoriala, a simturilor - a sunetelor si ritmului muzical, a imaginii, formei si culorii, a mirosurilor si aromelor, a miscarii si dansului, a atingerii si mangaierii, a jocului si a emotiei. Interactiunea dintre parinte si bebelus promovataa de toate cele 58 de jocuri si activitati graviteaza in jurul acestor sateliti senzoriali, acoperind procesul atat de complex al stimularii senzoriale din primele sase luni de viata ale bebelusului si nu numai.3. Particularitatile psihomotrice individuale si de varsta

Felul in care functioneaza nou-nascutul - hipertonusul muscular din primele luni de viata, insuficienta dezvoltare a musculaturii gatului care nu poate sustine pentru mult timp capul mare si greu al bebelusului, raportul dependenta versus independenta fata de cei din jurul sau, caracterul extrem de precar al imaginii corporale si al diferentierii de cei din jur, curiozitatea si potentialul imens al creierului la aceasta varsta, ritmul individual etc., constituie un reper de baza in structurarea si configurarea, dar mai ales, in desfasurarea celor 58 de jocuri si activitati pentru parinti si bebelusi (0-6 luni).
4. Nevoile bebelusului, parintilor si ale relatiei parinti - bebelusi: Dimensiunile Theraplay ale parentingului sanatos

Structura: Jocurile si activitatile structurante confera siguranta, reglare si organizare atat pentru bebelus, cat si pentru parinte. Exemple de aspecte structurante folosite in cele 58 de activitati si jocuri - ritm muzical, ritm dans/ balans/ miscari, punctarea jucausa prin chiote a startului in activitati etc. Mesajul pe care il primeste copilul este: "Exista cineva mai mare si mai intelept care are grija de tine, deci relaxeaza-te. Esti in siguranta cu mine."

Implicarea cu toate simturile in activitate/ joc care pur si simplu transmite mesajul: "Imi place atat de mult sa fiu Aici si Acum cu tine. Nu vreau sa fiu in alta parte. Imi place sa fiu cu tine. E distractiv sa fiu cu tine." Bucuria traita si impartasita face ca implicarea sa fie autentica.

Provocarea: Jocurile si activitatile bazate pe provocare conduc la sentimente de competenta, incredere in sine si maiestrie, sprijinand impulsul bebelusului de a incerca mai mult, a indrazni mai departe, de a invata lucruri noi in acelasi timp si oferindu-i suport pentru ca el sa aiba succes. Activitatile sunt alese cu grija, in concordanta cu nivelul de dezvoltare a copilului si a abilitatilor sale de a reusi: "Wow, uite ce poti face! Uita-te la tine! Ai reusit! Poti sa o faci. Vei reusi."

Grija: Activitatile aferente acestei dimensiuni il ajuta pe bebelus sa se calmeze si sa se linisteasca, oferind raspunsuri empatice pentru nevoia lui de confort si reasigurare. Atingerea este un ingredient esential in cele mai multe experiente hranitoare. Din aceasta categorie fac parte activitati ca leganat, mangaiat, atins, masaj, toate ajutandu-l pe copil sa inteleaga ca este iubibil si ca se poate baza pe celalalt sa aiba grija de el - " Esti in stare sa ai grija de mine. Pot conta pe tine."
5. Constientizare: Aici si Acum.

A fi in contact cu tine, cu felul in care te simti si traiesti experienta jocului, cu corpul tau - cu cat de relaxat, incordat sau controlat se misca, cu gandurile si discursul tau intern si extern, la fel ca a fi in contact cu bebelusul tau - cu felul in care se simte, se misca si se exprima sunt coordonatele esentiale ale oricarei relatii sanatoase. In absenta lor, derapajele spre o relatie ranita si dureroasa intre parinte si copil (indiferent de varsta) intervin rapid.kit stop joc kit stop joc kit stop joc kit stop joc kit stop joc kit stop joc kit stop joc
Meniu rapid Cursuri Data cursului Servicii Contact
Acasa Despre noi Servicii Articole Noutati Parteneri Contact Curs de puericultura Curs de stimulare senzoriala Curs LAMAZE Curs de "Prim ajutor" Aquababy Atelier masajul bebelusului Atasament prenatal Curs alaptare STOP JOC! Atelier diversificare a alimentatiei Gimnastica bebelusuluiGimnastica prenatala Gimnastica postnatala Dance class Psihologie pre / postnatala Masaj pre / postnatal Theraplay® Cabinet individual de psihologie
Adresa: Aleea Solca nr. 8
Telefoane:
0721 608 096
Email:
office@motherhood.ro
 
Urmariti Motherhood pe Facebook motherhood center
Toate drepturile rezervate
www.motherhood.ro
 Yuzum Web Design 2011