Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Acasa Servicii Noutati Newsletter Parteneri Contact

Curs Acordarea Masurilor de Prim Ajutor Copiilor

Curs pentru parinti, bunici bone, cadre didactice
Galerie foto
 
Lectori:
Dr. Loredana Dedu
Info Curs de Prim Ajutor:
Data: 17 Septembrie 2016
Format special: participa doar paritii cu bebelusi

Orele: 09:30 - 11:45
Durata: 3 ore
Pret: 150 RON / persoana
200 RON / cuplu
Grup max: 15 persoane
Locatie: Aleea Solca nr. 8
Inscrie-te la acest curs:

Recomandat viitorilor parinti, parintilor, bunicilor, bonelor, personalului didactic (eventual cu o stampila, ca sa iasa in evidenta)


Una dintre nevoile copilului tau, din primele zile de viata si mult pana departe, este aceea de a avea GRIJA de el. Sa-l hranesti, sa-i faci baie, sa-l imbraci, sa-l feresti de accidente, sa-i ingrijesti ranile, sa-i stergi lacrimile.

Intra in responsabilitatea ta crearea unui ambient sigur pentru copil si acordarea masurilor de prim ajutor in caz de accident in casa, pe strada, la locul de joaca.Ori, poate crezi ca va invata lectiile de viata altfel decat prin experienta? Ca poate invata mersul fara sa se impiedice si fara sa cada? Ca poate explora ce-i in jur fara sa se loveasca, sa faca cate un cucui, sa isi prinda degetele sau sa se inece. Uneori, ceea ce i se poate intampla poate fi mult mai grav, astfel incat viata lui sa fie pe muchie de cutit.

Pe masura ce creste, nevoia copilului este de a deveni cat mai autonom, tu ca parinte e bine sa i-o incurajezi si sustii. Toti parintii incearca, intr-un fel sau altul, sa isi fereasca copiii de accidente: unii le ingradesc libertatea de explorare (Nu pune mana. Pleaca de acolo. Stai aici si sa nu te misti locului.), altii sunt langa ei secunda de secunda transmitandu-i subliminal mesajul: Nu te poti descurca singur. Nu esti in siguranta fara mine.

"In lucrul cu clientii in cabinetul meu de psihoterapie am intalnit o multime de parinti care din teama de a nu i se intampla ceva rau copilului, isi complica exagerat existenta si mai rau, handicapandu-l totodata pe copil cu dependenta si neincrederea in el insusi. Sunt parinti care paseaza mancarea copilului gen piure subtire pana la varsta de 2 ani, de teama ca acesta sa nu se inece. Sunt parinti care dorm in pat cu copiii cu varste de peste 2 ani, nu pentru ca asa isi doresc, ci din teama ca daca i-ar culca singuri in paturile lor in camerele lor, s-ar da jos din pat, ar pleca la plimbare prin casa si s-ar impiedica. Din teama de a nu se rani, sunt mame care isi poarta copilul cu ele in fiecare secunda, nelansandu-l o clipa sa se joace singur, desi este la varsta la care aceasta este nevoia lui cea mai mare. Experientele timpurii din viata copiilor sunt cele mai profunde si formatoare de caractere si personalitati." (Camelia Chetu - Psihoterapeut, Coord. Motherhood Center)

Limitarea excesiva a libertatii si independentei de actiune a propriilor copii din dorinta de ”a nu pati ceva rau” are drept rezultate: - MATERNODEPENDENTA,- tocirea spiritului de initiativa,- aparitia temerilor nejustificate de actiune si consecintele ei,- izolarea copilului,- neincrederea in sine si angajarea la esec pe termen lung. Niciun parinte acordat nu isi doreste astea pentru copilul lui.

Ce poti face pentru a fi alaturi de el, pentru a te inrola cu el in razboiului Cucerii Independentei? Sa te pregatesti echipandu-te corespunzator tehnici de acordarea masurilor de prim ajutor pentru copii.


Detalii organizatorice

Cursul va fi sustinut de dna dr Loreda Adumitroaie cu experienta profesionala solida in acordarea primului ajutor in sistemul Ambulantei Medicale.

Structura tematica:

1. Gandeste preventiv!Prevenirea accidentelor casnice si nu numai
2. Trusa de prim ajutor
3. Manevre de acordare a primului ajutor in cazuri de: CAZATURI/ FRACTURI, TAIETURI/ HEMORAGII, ARSURI/ OPARIRI, INEC
4. Manevre de dezobstructie a cailor aeriene superioare la copii
5. Manevra Heimlich
6. Tehnici de reuscitare cardio-pulmonara la copii

Abordarea cursului de Acordare a Masurilor de Prim Ajutor este una interactiva, adaptata nevoilor participantilor, fiind fundamentate pe principiul Learning by Doing, ceea ce inseamna exercitii, role play si multe aplicatii practice.

Pentru a va putea implica in exersarea tuturor manevrelor de prim ajutor, va recomandam sa adoptati o tinuta vestimentara lejera (ex.: pentru doamne - colanti, pantaloni etc.)

curs de puericultura
curs de puericultura curs de puericultura
curs de puericultura curs de puericultura
curs de puericultura curs de puericultura
curs de puericultura curs de puericultura
curs de puericultura
Articole de alaptat

Happy Together

Alapteaza. Oriunde. Oricand. Oricat.

Articole pentru alaptat relaxat in public.
Showroom Happy Together se afla in incinta Motherhood Center.
Info & detalii: office@motherhood.ro

Meniu rapid Cursuri Data cursului Servicii Contact
Acasa Despre noi Servicii Articole Noutati Parteneri Contact Curs de puericultura Curs de stimulare senzoriala Curs LAMAZE Curs de "Prim ajutor" Aquababy Atelier masajul bebelusului Atasament prenatal Curs alaptare STOP JOC! Atelier diversificare a alimentatiei Gimnastica bebelusuluiGimnastica prenatala Gimnastica postnatala Dance class Psihologie pre / postnatala Masaj pre / postnatal Theraplay® Cabinet individual de psihologie
Adresa: Aleea Solca nr. 8
Telefoane:
0721 608 096
Email:
office@motherhood.ro
 
Urmariti Motherhood pe Facebook motherhood center
Toate drepturile rezervate
www.motherhood.ro
 Yuzum Web Design 2011