Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Acasa Servicii Noutati Newsletter Parteneri Contact

1. Atelier de Diversificare a Alimentatiei pentru bebelusi

Lector
Eugenia Dobrescu
Tehnician Nutritionist
Eugenia Dobrescu

Lector:
Camelia Chetu
dr. psih.
Camelia Chetu

diversificare

Pentru cei mai multi bebelusi, a manca este inca de la nastere, activitatea lor preferata. Aceasta se intampla nu doar datorita necesarului caloric, ci si momentelor de tandrete, de emotie dintre voi doi. Cuibarit in bratele tale, sorbindu-te cu toata fiinta lui, sedus de mirosul pielii tale, relaxat de ritmurile vii ale inimii tale, bebelusul se desfata cu gustul laptelui matern. Exista desigur, si situatii in care din diferite motive, bebelusul este hranit cu lapte praf. Oricum ar fi, in primele luni de viata, laptele este unica lui hrana. Incepand cu varsta de 4 - 6 luni, in functie de caz, pe langa lapte, bebelusul va incepe sa manance legume, cereale, fructe, iaurturi, carne si peste. Ce? Cand? Cum? si Cat? sunt intrebari la care vei afla raspunsuri bine argumentate informational si practic in cadrul Atelierului de Diversificare a Alimentatiei - Motherhood Center.

Structura tematica a Atelierului de Diversificare a Alimentatiei:

 1. Tranzitia de la alimentatia bazata exclusiv pe lapte la diversificarea alimentatiei
 2. Cand ar trebui introduse alimentele solide in hrana bebelusului?
 3. Principiile diversificarii alimentatiei bebelusului in primul an de viata
 4. Autodiversificare sau Bebe mananca singur
 5. De ce nutrienti si necesar caloric are nevoie bebelusul pentru a creste si a se dezvolta sanatos
 6. Cand si cum stii ca bebelusul tau a mancat suficient - nici prea mult, nici prea putin
 7. Diversificarea alimentatiei bebelusului si diversificarea starii tale emotionale
 8. Refuzuri, capricii alimentare, apetit insatiabil si mecanismele psihologice declansatoare
 9. Probe practice, jocuri si activitati

Detalii organizatorice:

Atelierul este structurat in doua parti a cate 2 ore

 • prima parte: Eugenia Dobrescu - Tehnician Nutritionist, creatoarea celebrului portal online Diversificare.ro si mai nou, deopotriva sustinatoare si initiatoare a primei banci de lapte matern din Romania.
 • a doua parte: Camelia Chetu - drd. Psihoterapeut autonom, coordonatoarea MotherHood Center

Program de desfasurare:

 • 15 Iunie (partea I): orele 11:00 - 13:00
 • 22 Iunie (partea a II-a): orele 11:00 - 13:00

Dimensiune grup: maximum 6 mamici cu bebelusii lor

Atelierul de Diversificare a Alimentatiei pentru bebelusi se desfasoara dupr principiile Motherhood Center, fiind unul bazat pe practica, interactiune si fara a se promova produse sau servicii comerciale.

Pret: 200 lei (se achita NUMERAR in prima zi de curs, la sediul Motherhood)

Inscrieri: office@motherhood.ro, tel.: 0721 608 096

2. Curs Alimentatie sanatoasa pentru intreaga familie

Galerie foto
Lectori:

Dr. Amelia Dan

Dr. Mihaela Bilic - Motherhood Center
Dr. Mihaela Bilic

Info curs Alimentatie sanatoasa pentru intreaga familie:
Data curs:


Pret: 150 RON / persoana

Grup max: 12 persoane

Locatie: Aleea Solca nr. 8

Inscrieri pana la:
Inscrie-te la acest curs:

Curs Diversificarea alimentatiei - Dr. Mihaela Bilic

In primul an de viata un copil creste mai repede decat in orice alta perioada din existenta lui, metabolismul bazal este extrem de accelerat si de aceea are nevoie de un aport bogat de nutrienti de cea mai buna calitate. (Mihaela Bilic, "Sanatatea are gust")

Pentru cei mai multi bebelusi, inca de la nastere a manca este activitatea lor preferata si aceasta se intampla nu doar necesarului caloric, ci si momentelor de tandrete, de emotie dintre voi doi. Cuibarit in bratele tale, sorbindu-te cu toata fiinta lui, sedus de mirosul pielii tale, relaxat de ritmurile vii ale inimii tale, bebelusul se desfata cu gustul laptelui matern. Exista desigur, si situatii in care din motive intemeiate pentru fiecare mama (ex.: boli materne, patologia sanului, conflicte psihologice etc.), bebelusul este alimentat cu lapte praf. Oricum ar fi, in primele luni de viata, laptele este unica lui hrana. Incepand cu varsta de 6 luni, pe langa lapte, bebelusul va incepe sa manance treptat, putin cate putin legume, cereale, fructe, iaurturi, carne si peste. Ce? Cand? Cum? si Cat? sunt intrebari la care iti vom oferi raspunsurile in cadrul atelierului de diversificare a alimentatiei.

Atelierul este structurat in doua parti a cate 2 ore: in prima parte, Amelia Dan - Medic Pediaru acoperind aspectele practico-tehnice ale diversificarii alimentatiei, iar in cea de-a doua parte Camelia Chetu - Psihoterapeut insistand asupra elementelor psihologice, emotionale implicate in acest proces - refuzuri, mofturi, temeri, ritual, capricii culinare.


Alimentatie sanatoasa pentru intreaga familie! -  Dr. Mihaela Bilic

Acest atelier este pentru tine daca...

 • Vrei sa-ti schimbi radical viata in bine
 • Esti gravida si vrei sa-i oferi bebelusului tau cel mai bun start in viata
 • Esti parinte si te preocupa alimentatia sanatoasa a copiilor tai si a intregii familii
 • Suferi de vreo afectiune si trebuie sa respecti o dieta alimentara.
 • Esti prea gras(a) sau prea slab(a) si vrei sa arati bine
 • Nu ai nicio problema cu kilogramele si vrei sa stii cum sa mananci sanatos
 • Esti pasionat(a) de bucatarie si vrei sa afli cele noi descoperiri sanatoase in materie de educatie culinara
 • Esti medic (de familie, pediatrie etc) si vrei sa afli mai multe despre cum mancarea este un adjuvant in insanatosirea pacientului sau despre cum se face inteligent diversificarea alimentatiei
 • Esti pregatit(a) sa te implici practic (Learning by doing) in a invata totul despre alimentatia sanatoasa
 • Vrei sa invingi deprinderile nesanatoase de a gati si manca

Mâncare. Există atata mâncare în jur - pe rafturile din supermarket, pe tarabele din piață, în benzinării sau la gura de metrou. Şi totuși, de ce ar trebui să vină cineva să ne mai vorbească despre mâncare?

Pentru că cea mai mare parte din alimentele cu care ne hrănim astăzi nu reprezintă mâncare, iar felul în care le consumăm – în mașină, în fața televizorului sau a calculatorului, nu înseamnă chiar a mânca. Pentru că începand cu vârsta de 1 an, copiii stau la masă și mănâncă ce mâncăm și noi, părinții. Pentru că îi hrănim încă de mici cu multă sare, zahăr, cu prăjeli și grăsimi încât mâncarea sănătoasă ajunge repede să li se pară fadă.

Cercetările de specialitate au concluzionat că ne place să mâncăm ce am mâncat în copilărie. Şi dacă mâncatul sănătos se deprinde în copilărie, atunci responsabilitatea este doar a noastră, a părinților.

Cu un concept original, noi - MotherHood Center împreună cu dr. Mihaela Bilic, am configurat pentru toți cei preocupați să învețe să se hranească sănătos, atelierul de nutriție – Hrană Sănătoasă pentru Familia Ta!

A mânca nu ar trebui să fie atât de complicat, este clar! De aceea, evenimentul aduce o simplicitate binevenită și o naturalețe îndelung așteptată privind deciziile noastre zilnice. În egală măsură, atelierul este unul exclusivist, ținut în grup restrâns (maxim 20 persoane), astfel încât să ai timp să afli orice vrei să știi. Vom vorbi despre meniurile perfecte, vom descifra tainele etichetelor produselor alimentare, ne vom distra pregătind porții ideale de mâncare și vom scoate cât mai multe informații din singura zi în care dr. Bilic oferă din nou sfaturile cu care a cucerit vedetele din România.

Parteneri: prokid readers coffe lounge chicco
Meniu rapid Cursuri Data cursului Servicii Contact
Acasa Despre noi Servicii Articole Noutati Parteneri Contact Curs de puericultura Curs de stimulare senzoriala Curs LAMAZE Curs de "Prim ajutor" Aquababy Atelier masajul bebelusului Atasament prenatal Curs alaptare STOP JOC! Atelier diversificare a alimentatiei Gimnastica bebelusuluiGimnastica prenatala Gimnastica postnatala Dance class Psihologie pre / postnatala Masaj pre / postnatal Theraplay® Cabinet individual de psihologie
Adresa: Aleea Solca nr. 8
Telefoane:
0721 608 096
Email:
office@motherhood.ro
 
Urmariti Motherhood pe Facebook motherhood center
Toate drepturile rezervate
www.motherhood.ro
 Yuzum Web Design 2011