Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Acasa Servicii Noutati Newsletter Parteneri Contact
Articole de alaptat

Happy Together

Alapteaza. Oriunde. Oricand. Oricat.

Articole pentru alaptat relaxat in public.
Showroom Happy Together se afla in incinta Motherhood Center.
Info & detalii: office@motherhood.ro

Gimnastica in apa pentru bebelusi: Piticoti Inotatori

Andreea Dumitrache

Kinetoterapeut (ANEFS/ Recuperare si terapie in Psihopedagogia speciala)

Peste 6 ani de experienta acvatica cu bebelusi
Info curs diversificarea alimentatiei:
Program: Marti si Joi
10:00 - 18:00
numai cu programare telefonica
Tel.: 0721 608 096


Pret: 120 Lei / 1 sedinta
360 Lei / 4 sedinte

Locatie: Aleea Solca nr. 8, sector 5, Bucuresti.
Inscrie-te la acest curs:

Gimnastica in apa pentru bebelusi: Piticoti Inotatori
Din primele sale zile de viata


Apa devine o sursa complexa de stimulare senzoriomotorie pentru bebeBebe calca cu putere apaIn apa se misca increzatorIn apa se relaxeazaA-i crea ocazii de a face miscare in apa, repede dupa nastere, este modalitatea ideala pentru ca bebelusul tau sa se dezvolte sanatos. Va avea astfel, nu doar un corp mai puternic, ci si un creier mai bine stimulat caci miscandu-se in apa, toate simturile sale (vaz, auz, tactil, proprioceptiv, miros, gust etc.) sunt activate.

Din punct de vedere motric, nou-nascutul poate face foarte putine activitati fizice, cu exceptia momentelor cand le face in apa, unde se relaxeaza si se bucura de libertate deplina de miscare. In plus, la nastere creierul lui detine foarte putina informatie despre cum sa se miste pe podea pentru ca nu a avut inca experienta aceasta. In schimb, pentru ca a trait luni bune experienta miscarii in mediul acvatic in uterul tau, creierul sau detine si deci, poate face uz de aceasta informatie valorizand-o acum, in mediul extrauterin.

A invata inotul este o functie invers proportionala in raport cu varsta. Copilului ii este mai usor sa invete sa inoate la patru ani decat la cinci ani, la un an decat la doi ani. Nou-nascutul deja stie cum sa inoate. Ca parinte, ai nevoie doar sa-i creezi oportunitatea ca el sa exerseze cu incredere ceea ce a invatat inca din pantecele tale

Adresabilitate

Programul de Gimnastica in apa pentru bebelusi - Piticoti Inotatori se adreseaza copiilor cu varsta intre 1 luna si 6 luni, fiind special configurat pentru a raspunde particularitatilor psihomotrice de varsta si individuale.

Structura

 • Forma de desfasurare pe care o are Programul de Gimnastica in apa pentru bebelusi
 • Piticoti Inotatori este jocul acvatic.
 • Fiecare sedinta incepe cu jocuri de incalzire si mobilitate, de pregatire a bebelusului pentru contactul cu apa. In felul acesta, asiguram o tranzitie lina de la repaus la miscare pentru bebe.
 • Indata ce bebelusul tau este gata sa intre in apa, incepe cu adevarat marea lui bucurie si distractie: joaca si miscarea in apa. Dupa luni bune de plutire in lichidul amniotic din pantecele tale, nou-nascutul poate in sfarsit, sa-si exerseze din nou abilitatea lui naturala de a inota. In aceasta etapa a sedintei de gimnastica in apa sunt introduse treptat, cu grija si cu multa indemanare exercitiile si activitatile acvatice de tipul plutirii, stropirii, imersiei, scufundarii etc., toate intr-un ritm si o forma adaptate bebelusului tau. De obicei, aceasta suita a exercitiilor acvatice au o durata de aproximativ 25-30 minute, in functie de varsta si disponibilitatea lui.
 • Pastram pentru final un interval magic de 15-20 minute de gimnastica si masaj pentru bebelus desfasurate in acesta etapa, pe masa de masaj. In felul acesta, asiguram trecerea de la ritmul intens si energic al miscarilor din mediul acvatic la un ritm mai calm si linistit.
 • Intreaga structura si modalitate de desfasurare a Programului de Gimnastica in apa pentru bebelusi - Piticoti Inotatori acopera intr-o maniera complexa si perfect adaptata procesul stimularii lor senzoriomotrice.

Detalii tehnice si organizatorice:

 • Programul Gimnastica in apa pentru bebelusi - Piticoti Inotatori este configurat si desfasurat de catre un instructor - kinetoreapeut specializat in gimnastica acvatica a bebelusului mic.
 • Ca parinte, este necesar sa fii langa copilul tau pentru a te implica in desfasurarea programului de gimnastica in apa, aratandu-i cat de mult iti place sa te joci cu apa si cat de incantat esti de reusitele lui.
 • Gimnastica acvatica se desfasoara in intr-o minipiscina umpluta cu apa calda de 35-36 grade C si o temperatura ambientala de 25-26 grade C. Programul se desfasoara exclusiv individual, in apa intrand doar bebelusul, nu si instructorul sau parintele. Manevrarea bebelusului se face din exterior, de pe marginea bazinului, de catre instructor. Apa se schimba dupa finalizarea fiecarui program de gimnastica, deci, dupa fiecare copil. Numai in felul acesta putem respecta cele mai inalte exigente de igiena pe care ni le-am propus pentru a ocroti sanatatea bebelusului tau. Toate aceste coordonate sunt stabile si exigent monitorizate.
 • Mediul ambiental in care se desfasoara Programul de Gimnastica in apa pentru bebelusi - Piticoti Inotatori by Motherhood Center este unul construit special in acest sens, beneficiind de standarde foarte riguroase de igiena, de un design absolut incantator, de elemente si accesorii ludice pentru bebelusi.

Beneficii:

 • Atingerea pielii prin intermediul apei si nu numai stimuleaza productia hormonului de crestere, ajutand la dezvoltarea sistemului circulator si muscular ale bebelusului tau.
 • Apa reprezinta mediul ideal pentru exercitii si relaxarea bebelusului, iar imersiile in apa ajuta circulatia sanguina si limfatica, imbunatatindu-se schimburile metabolice si avand efecte benefice atat pishice, cat si fizice asupra cresterii si dezvoltarii.
 • Contactul timpuriu cu apa sustine dezvoltarea la bebelus a acelor conexiuni cerebrale care sunt stimulate prin plutirea corpului sau stropirea fetei (stimuleaza nervii periferici) si scufundarea care prin actul reflex de apnee (reflexul de scufundare – oprirea respiratiei prin inchiderea cailor respiratorii in timpul scufundarii) creste capacitatea pulmonara.
 • Prin dezvoltarea functiilor motorii, respiratia devine mai adanca, regulata si matura, ceea ce ajuta copilul sa produca sunete, astfel incat imbunatateste comunicarea si dezvoltarea ulterioara a limbajului.
 • Se observa repede efecte evidente care tin de aparatul locomotor, stimularea sistemelor de reglare neuroendocrina si a celui imunitar.
 • Combinatia de gimnastica acvatica si masaj tonifica si relaxeaza cu blandete corpul bebelusului tau. Impreuna pot fi considerate forme terapeutice de joaca, recuperare si dezvoltare.
 • Prin programul Gimnastica in apa pentru bebelusi - Piticoti Inotatori veti fi initiati cu rabdare si profesionalism de catre specialistii Motherhood Center in a consolida relatia bebelusului cu apa si acasa, intarind astfel, legatura dintre voi.

Principalele contraindicatii tin de:

 • Stari febrile
 • Procese inflamatorii active
 • Afectiuni infecto-contagioase
 • Afectiuni hemoragice
 • Afectiuni cardio-vasculare
 • Afectiuni pulmonare etc


Meniu rapid Cursuri Data cursului Servicii Contact
Acasa Despre noi Servicii Articole Noutati Parteneri Contact Curs de puericultura Curs de stimulare senzoriala Curs LAMAZE Curs de "Prim ajutor" Aquababy Atelier masajul bebelusului Atasament prenatal Curs alaptare STOP JOC! Atelier diversificare a alimentatiei Gimnastica bebelusuluiGimnastica prenatala Gimnastica postnatala Dance class Psihologie pre / postnatala Masaj pre / postnatal Theraplay® Cabinet individual de psihologie
Adresa: Aleea Solca nr. 8
Telefoane:
0721 608 096
Email:
office@motherhood.ro
 
Urmariti Motherhood pe Facebook motherhood center
Toate drepturile rezervate
www.motherhood.ro
 Yuzum Web Design 2011