Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Acasa Servicii Noutati Newsletter Parteneri Contact

MotherHood Center - Interviu Motherhood Center

 
 


Interviu Motherhood CenterDiana, spune-ne te rog ce inseamna sesiunile de terapie anti-fumat Allen Carr?

Metoda Allen Carr Easyway este o forma de terapie anti-fumat, care se bazeaza pe argumente logice, rationale, de bun simt, prin care se inlatura dorinta de a fuma. Totul se intampla gradual, pe masura ce intelegem motivele pentru care fumam. Nu vorbim despre cele pentru care ar trebui sa ne lasam; toti fumatorii stiu ca n-ar trebui sa fumeze, ca-si ruineaza sanatatea, ca pierd multi bani, ca-si incurajeaza copiii sa se apuce de fumat la randul lor, ca-si pun in pericol locurile de munca etc. si cu toate astea continua sa fumeze. In sesiunile de terapie intelegem de ce se intampla asta si intelegand mecanismele capcanei fumatului, oamenii inceteaza a-si mai dori sa fumeze, simtindu-se eliberati cand sting ultima tigara.

Cine a fost Allen Carr si cum a creat el aceasta metoda "prietenoasa" de renuntare la fumat?

Contrar opiniei generale, care-l plaseaza in randul autorilor de carti motivationale, Allen Carr nu a fost nici scriitor si nici psiholog, ci contabil. Ceea ce l-a transformat intr-un adevarat guru al renuntarii la fumat a fost insasi experienta sa de viata, in calitate de fumator. Dupa 33 de ani de fumat, spre finalul carora ajunsese la cinci pachete de tigari fumate zilnic si dupa multiple incercari nereusite de a se lasa de fumat prin metodele clasice, Allen Carr si-a creat in 1983 propria sa metoda, pe care a denumit-o simplu: Easyway. In traducere: Metoda Usoara. 

Cum este ea diferita fata de ceea ce deja cunoastem? Plasturi cu nicotina, gume cu nicotina etc.? In plus, toata lumea spune ca ai nevoie de vointa ca sa te lasi de fumat.

Este fundamental diferita, pentru ca nu folosim deloc vointa in procesul terapeutic. De fapt, este primul mit daramat in sesiune. Prin antrenarea vointei, omul reuseste, daca reuseste, doar sa se abtina de la fumat. Nimic mai mult de atat. Or, abtinerea inseamna frustrare si in scurt timp obiectul dorit devine obsesie, pe care abstinenta o potenteaza. Si atunci, la ce bun sa te lasi de fumat daca tot ramai captiv in mintea ta? Allen Carr le propune fumatorilor o alta cale, mai simpla, bazata pe intelegere, astfel incat sa-ti doresti sa scapi de fumat. Iar cand iti doresti sa scapi dintr-o inchisoare, nu mai ai nevoie de vointa ca sa fugi, nu?

La centrul nostru vin deseori gravidute care fumeaza si se simt ingrozitor din cauza asta. Totodata insa, le este foarte greu sa se lase de fumat. Ce le poti sfatui?

Femeile insarcinate nu au nevoie sa li se repete la infinit ca-si pun viata lor si pe cea a copilului lor in pericol. Ele stiu asta! Asa cum toti fumatorii cunosc teoria anti-fumat si totusi continua sa fumeze. Fumatorii ar face orice sa se lase de fumat. Cu atat mai mult atunci cand miza devine cu adevarat importanta: viata si sanatatea copilului din pantece. Recomandarea mea ar fi sa incerce sesiunile noastre de terapie, unde nu vor avea parte de discursuri moralizatoare, de judecati de valoare, ci vor gasi intelegere si suport inclusiv dupa sesiune. Iar dac, din varii motive, nu pot participa la sesiune, macar sa citeasca volumul "In sfarsit, nefumator", dintr-o singura lectura si sa respecte indicatiile cartii.

Si tu ai nascut de curand. De cat timp esti nefumatoare?

Nu mai fumez din ianuarie 2010. Marturisesc ca eu eram o fumatoare pasionata, nu-mi puteam imagina viata fara tigara si, apropo de sarcina, ma agatam cu toata puterea de zvonuri si mituri gen: "Nu e bine sa te lasi de fumat in sarcina, pentru ca dauneaza fatului". Eu as fi fost o gravida fumatoare, sfidatoare si purtand continuu un razboi cu cei din jur. Stiu ca asa as fi fost, daca nu m-as fi lasat de fumat la timp. Asa incat, cand am avut confirmarea ca sunt gravida, i-am multumit Cerului ca saunt deja nefumatoare! Mi s-a luat o piatra de pe inima.

La final, cateva date de contact: unde te pot gasi clientele noastre care vor sa se lase de fumat?

In primul rand, le recomand sa intre pe www.allencarr.ro si sa citeasca totul despre metoda, sesiuni, sa studieze abordarea complet diferita pe care Allen Carr o propune, sa exploreze calendarul sesiunilor ca sa vada cand ar putea veni la o sesiune si sa faca o rezervare. De asemenea, daca au intrebari sau daca vor sa discute cu mine, pot s-o faca fie prin telefon: 0732138383, fie prin e-mail: raspunsuri@allencarr.ro. In plus, toate clientele MotherHood vor beneficia de o reducere de 20% din pretul sesiunilor.

Meniu rapid Cursuri Data cursului Servicii Contact
Acasa Despre noi Servicii Articole Noutati Contact Curs de puericultura Curs de stimulare senzoriala Curs LAMAZE Curs de "Prim ajutor" Aquababy Atelier masajul bebelusului B 28.06 - E 29.06.1314.06.201313.06 - 05.07.2013 20.07.2013 Marti si Joi 31.05 - 11.06.2013 Gimnastica bebelusului Gimnastica prenatala Psihologie pre / postnatala Masaj pre / postnatal Theraplay® Cabinet individual de psihologie
Adresa: Aleea Solca nr. 8
Telefoane:
0721 608 096
Email:
office@motherhood.ro
Urmariti Motherhood pe Facebook motherhood center
Toate drepturile rezervate
www.motherhood.ro
 Yuzum Web Design 2011